UPDATE Un tânăr de 15 ani s-a înecat în Lacul Morii din Capitală şi o copilă de 12 ani, în Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandrii caută trupului băiatului înecat în Lacul Morii FOTO Arhivă Adevărul
Scafandrii caută trupului băiatului înecat în Lacul Morii FOTO Arhivă Adevărul

Un tânăr de 15 ani s-a înecat duminică în Lacul Morii din Capitală. La faţa locului au sosit şi scafandrii care au au scos trupul băiatului la suprafaţă. De asemenea, o fetiţă de 12 ani a murit astăzi după ce s-a înecat în râul Siret.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile  a declarat că trupul băiatului a fost scos din apă de scafandri.

Scafandrii l-au scos pe băiat din apă şi au încercat resuscitarea acestuia, însă echipajul de prim ajutor nu a mai putut să îl salveze, fiind declarat decesul.

În jurul orei 17.00, la numărului unic de urgenţă 112 a fost primit un apel prin care a fost anunţat incidentul de la Lacul Morii, situat în zona Crângaşi din Capitală. La faţa locului s-a deplasat o echipă de scafandri, dar şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

O fetiţă de 12 ani s-a înecat în râul Siret          

Tot astăzi, o fetiţă în vârstă de 12 ani, care a mers împreună cu părinţii la iarbă verde, s-a înecat în apele râului Siret, lângă localitatea Paşcani, în timp ce un alt copil, de nouă ani, rudă a familiei respective, a reuşit să se salveze, fiind luat de curenţi şi dus spre o insuliţă.

Potrivit reprezentanţilor ISU Iaşi, cei doi copii ar fi profitat de neatenţia părinţilor fetiţei, cu care veniseră pe malul râului Siret, şi ar fi intrat în apă.

La faţa locului au sosit reprezentanţi ai ISU Paşcani, iar de la Iaşi a fost trimis elicopterul SMURD. Fetiţa a fost scoasă din apă în stop cardio-respirator de către pescari aflaţi în zonă, iar medicii  au încercat timp de 30 de minute resuscitarea acesteia, însă fără succes.

Băiatul în vârstă de nouă ani a fost scos din apă de către pompieri şi a fost transportat la Spitalul Municipal Paşcani, starea acestuia fiind stabilă.

Poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite