Un şofer român de camion, bătut în timpul protestelor „vestelor galbene“ din Franţa: „Român împuţit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest al „vestelor galbene“ din Franţa Foto: EPA/EFE
Protest al „vestelor galbene“ din Franţa Foto: EPA/EFE

Un şofer român de camion a fost lovit în timpul protestelor „vestelor galbene“ din Franţa de un manifestant cu care încerca să discute. Mai mult, protestatarul l-ar fi şi insultat, spunându-i că este un „român împuţit“, relatează „Le Progres“.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în oraşul Dole, în timpul protestelor din 30 noiembrie, când manifestanţii din mişcarea numită „vestele galbene“, nemulţumiţi de creşterea preţului carburanţilor, au organizat mai multe blocaje rutiere.

Şoferul român, care ar fi vrut să fie lăsat să treacă de baraj, a încercat să discute cu un protestatar, însă acesta l-a lovit cu o bucată de lemn. Românul a susţinut că a fost lovit în faţă, după care, manifestantul a început să lovească în camion, strigând „român împuţit“. 

De cealaltă parte, protestatarul a afirmat că şoferul a încercat să forţeze barajul. El a recunoscut că l-a lovit pe şofer, dar nu şi că l-a insultat. 

Manifestantul susţine că a încercat să lovească în camion, însă nu şi-a dat seama că geamul de lângă şofer era deschis şi, din această cauză, a ajuns să-l lovească pe acesta peste faţă.

Protestarul agresiv a fost condamnat la 12 luni de închisoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite