Un român de la MIT a inventat o metodă pentru încărcarea rapidă a maşinilor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul va permite încărcarea bateriilor în doar câteva minute
Proiectul va permite încărcarea bateriilor în doar câteva minute

Un român din cadrul prestigiosului Institut Tehnologic din Massachusetts (MIT) a descoperit o metodă prin care bateria unei maşini electrice ar putea fi încărcată, pe viitor, în doar câteva minute, cât durează în prezent un plin de benzină.

O echipă formată din studenţii Mihai Duduţă şi Bryan Ho, împreună cu profesorii W. Craig Carter şi Yet-Ming Chiang, de la MIT, din Statele Unite ale Americii, a conceput o metodă prin care bateriile maşinilor electrice vor fi încărcate foarte rapid, informează site-ul institului.

Proiectul va permite încărcarea bateriilor în doar câteva minute, cât durează în prezent un plin de benzină la maşină. Pentru a creşte rapiditarea procesului, bacteria a fost concepută cu două structuri fizice separate: printr-una se va produce stocarea de energie iar prin cealaltă descărcarea, atunci când este nevoie. Este vorba de o nouă metodă inovatoare de "împachetare" a componentelor bateriilor, detaliază ProMotor.

Cercetătorii MIT

Invenţia lor a fost publicată în ediţia din mai a publicaţiei de specialitate “Advanced Energy Materials”.

Pentru moment, toate bateriile de pe piaţă utilizează o singură structură pentru ambele funcţii. În plus, designul bateriei este altul, unul în care particule solide sunt suspendate într-un lichid purtător pompat în sistem.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite