Un român a fost rănit grav în atacul armat din Las Vegas, soldat cu 58 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luca Iclodean, românul rănit în Las Vegas FOTO Facebook
Luca Iclodean, românul rănit în Las Vegas FOTO Facebook

Un român se află printre cei peste 500 de răniţi ai atacului armat din Las Vegas. Mama tânărului a  postat un mesaj sfâşietor pe Facebook.

„Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu Luca, împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Acum el este supus unei operaţii în condiţii critice şi aş aprecia rugăciunile voastre“, le-a transmis Carmen Iclodean cunoscuţilor săi.

Luca este stabilit împreună cu familia în statul Nevada.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că printre persoanele rănite în urma atacului armat din Las Vegas a fost identificat şi un român, care a fost transportat şi internat la un spital din regiune. 

"Consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetăţeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru. Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară", precizează MAE, care "reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip  şi respinge cu tărie violenţele, indiferent de raţiune şi formă de manifestare".

Mama tânărului de 24 de ani ar lucra în acelaşi hotel în care a fost cazat şi autorul atacului, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, semnalează news.ro.

Atacul armat, comis în timpul unui concert de muzică country în aer liber, Harvest Festival, s-a soldat cu 58 de morţi şi 515 răniţi, potrivit ultimului bilanţ.

Un bărbat înarmat a deschis focul duminică seara la Las Vegas. Este vorba de cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite.

Presupusul autor al atacului a murit în urma unei confruntări cu poliţiştii, la etajul al 32-lea al hotelului cazinou Mandalay Bay, situat pe Las Vegas Strip.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite