Un român a fost condamnat în Austria la doi ani de închisoare pentru trafic de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din Viena a condamnat vineri la doi ani de închisoare un şofer român acuzat de trafic de fiinţe umane după ce a transportat în Austria 26 de imigranţi într-un camion pe care l-a închis prin sudarea uşilor.

Poliţia austriacă a salvat acest grup de imigranţi, printre ei numărându-se şi doi copii în vârstă de cinci şi şase ani care erau foarte deshidrataţi şi au fost la un pas de moarte. Cei 26 proveneau din Siria, Afganistan şi Bangladesh.

Un purtător de cuvânt al tribunalului austriac a declarat că şoferul român, în vârstă de 30 de ani, nu va avea posibilitatea să înainteze recurs, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Poliţia i-a oprit vehiculul în timpul unei razii efectuate în apropierea oraşului St. Peter am Hart, situat la graniţa cu Germania, ţară care este destinaţia preferată a celor mai mulţi dintre sutele de mii de migranţi arabi, africani şi asiatici veniţi în Europa în căutarea unei vieţi mai bune.

Respectiva razie a fost organizată la numai două zile după ce 71 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe banda de urgenţă a unei autostrăzi austriece, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite