Un român şi un albanez, capii unei reţele de 280 de hoţi la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europol a anunţat destructurarea reţelei FOTO Arhivă
Europol a anunţat destructurarea reţelei FOTO Arhivă

Românul a fost arestat de autorităţile franceze alături de alte 15 persoane. Într-o percheziţie făcută într-un bar din Paris s-au găsit 59.000 de euro. Gruparea acţiona pe echipe de mai mulţi ani.

Autorităţile franceze, în colaborare cu Europol, au destructurat o reţea de hoţi prolifici cu sediul la Paris şi a arestat 15 persoane, între care un român şi un albanez, suspectaţi că ar fi liderii reţelei, conform unui comunicat al Europol.

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi 59.000 de euro într-o cameră privată dintr-un bar parizian.

Investigaţia a început în decembrie 2012, în urma arestării unui cetăţean albanez care a comis o spargere la Reims. Anchetele ulterioare au arătat că este vorba despre o reţea vastă de infractori, majoritatea din Albania, recrutaţi de doi suspecţi principali pentru a comite furturi pe o rază de 200 de kilometri în jurul Parisului.

Reţeaua, formată din 280 de tineri suspecţi, era divizată în trei echipe care operau seara sau noaptea în oraşele situate în apropierea ieşirilor de pe autostradă.

În ultimele luni, aproximativ 30 de tineri au fost arestaţi cu bijuterii furate, electronice şi aparate de fotografiat în suburbiile Parisului. Serviciile de informaţii sugerează că cei care primeau bunurile furate ar putea fi deţinătorii unor afaceri legale, vorbitori de albaneză, care locuiesc în alte capitale europene.

Gruparea a cooperat, de asemenea, cu asociaţi români şi bulgari care puteau procura rapid maşini şi documente false, care îi ajutau să nu fie depistaţi. Anchetatorii estimează că peste 150 de maşini de ocazie sau furate au fost folosite în cadrul reţelei.

Europol a permis cooperarea între autorităţile din Franţa, Belgia, Suedia şi Italia, unde au fost deja deţinuţi suspecţi în legătură cu infracţiuni similare.

Citiţi şi

Opt bărbaţi, probabil români, acuzaţi că voiau să spargă un magazin de bijuterii, reţinuţi la Paris

Jaf de milioane în Franţa. O grupare formată din români şi moldoveni, suspectată de comiterea unui furt de bijuterii la Paris

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite