Un procuror „de calibru” pleacă din DNA după discuţii legate inclusiv de achitarea soţului şefei DIICOT, Georgiana Hosu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Procurorul Marian Gherman cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să constate încetarea activităţii în cadrul DNA şi continuarea la Parchetul Capitalei, potrivit ordinii de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din 8 septembrie 2020.

Marian Gherman a fost procurorul de caz în dosarul Carpatica în care este judecat poliţistul Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro, procurorul a fost nemulţumit de discuţiile din interiorul DNA privind concluziile pe care procurorul de şedinţă al DNA urma să le pună la ultimul termen al procesului.

Potrivit aceloraşi surse, au existat opinii în cadrul DNA inclusiv în favoarea ideii ca procurorii să ceară achitarea inculpaţilor din dosar, în condiţiile în care probele obţinute de SRI pe mandat de siguranţă naţională (MSN) au fost anulate de instanţă ca urmare a deciziilor CCR.

Până la urmă, procurorii DNA au pus concluzii de achitare doar pentru unul dintre inculpaţi, Ion Sorin Tatu, şi au cerut condamnarea celorlaţi inculpaţi printre care soţul şefei DIICOT, poliţistul Dan Hosu. 

Chiar şi aşa, procurorul Gherman ar fi fost nemulţumit pentru că DNA a cerut achitarea lui Tatu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite