Un primar din Maramureş, în conflict de interese administrativ şi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un primar din Maramureş, acuzat de conflict de interese FOTO Adevărul
Un primar din Maramureş, acuzat de conflict de interese FOTO Adevărul

Primarul comunei Repedea din judeţul Maramureş a intrat în vizorul inspectorilor de integritate, el fiind găsit de aceştia în conflict de interese administrativ şi penal. Primarul este acuzat că şi-ar fi angajat fiicele şi ginerele în cadrul instutuţiei pe care o conduce.

Mai exact, primarul Pavel Ţiudic este acuzat că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală. Tot Ţiudic a semnat contractele individuale de muncă ale acestora, mai notează inspectorii de integritate. Prin urmare, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Pavel Ţiudic a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României.

Edilul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

În anul 2013, ANI a constatat şi starea de incompatibilitate în cazul primarului Pavel Ţiudic. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 25 iunie 2012, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator al S.C. Tiudic S.R.L.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

„Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în legislaţie.

Pe aceeaşi temă:

Viceprimar maramureşean, declarat incompatibil

Tot mai mulţi aleşi locali maramureşeni întră în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. De această dată, viceprimarul din Vişeu de Sus a fost declarat incompatibil, după ce în perioada în care era consilier local şi asociat la o firmă din localitate, a încheiat mai multe contracte cu Primăria. Acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie publică timp de trei ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite