Un poliţist de penitenciare de la Târgu-Mureş, confirmat cu noul coronavirus. Numărul angajaţilor ANP infectaţi ajunge la 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine ANP
Imagine ANP

Un angajat al Penitenciarului Târgu-Mureş a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, acesta aflându-se la domiciliu din data de 3 mai, a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). În momentul de faţă, numărul poliţiştilor de penitenciare confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 18.

"La nivelul unităţii, contacţii identificaţi în rândul personalului au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Mureş. Spaţiile de lucru au fost dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităţilor specifice", se arată într-un comunicat al ANP, transmis, luni, Adevărul.

Situaţia cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor  ANP:

  • Penitenciarul Gherla: 2 cazuri, confirmate pe 23.04
  • Penitenciarul Jilava: 6 cazuri, confirmate pe 21.04. 23.04, 25.04 şi 27.04.
  • Penitenciarul Giurgiu: 4 cazuri, confirmate pe 17.04, 22.04 şi două pe 24.04
  • Penitenciarul Aiud: 1 caz, confirmat pe 25.04
  • Penitenciarul-Spital Dej: 1 caz (n.r. - primul caz), confirmat în data de 8.04
  • Penitenciarul Botoşani: 1 caz, confirmat în data de 27.04
  • Penitenciarul Poarta Albă:  1 caz, confirmat în data de 30.04. 
  • Penitenciarul Codlea: 1 caz, confirmat în data de 05.05.
  • Penitenciarul Târgu-Mureş: 1 caz, confirmat pe data de 11.05.

Faptul că niciun deţinut din sistemul penitenciar din România nu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce un număr foarte mic de angajaţi ai ANP au fost infectaţi, raportat la numărul total de poliţişti de penitenciare, reprezintă „o performanţă notabilă”, arată Ministrul Justiţiei într-un comunicat emis săptămâna trecută.

Potrivit documentului citat, principalul risc de contaminare pe zona de competenţă directă şi indirectă a Ministerului Justiţiei în condiţiile pandemiei a constituit-o situaţia Administraţiei Naţională a Penitenciarelor, instituţie care prin natura ei găzduieşte grupuri mari de persoane vulnerabile în cazul unei contaminări propagate în masă cu rapiditate. 

„De aceea, primele măsuri, chiar înainte de declararea stării de urgenţă, au vizat protecţia deţinuţilor şi a angajaţilor acestei instituţii”, potrivit MJ. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite