Un poliţist din Dolj şi un avocat, trimişi în judecată după ce ar fi primit mită 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj şi un avocat din baroul aceluiaşi judeţ au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Craiova, după ce ar fi primit 10.000 de lei pentru a interveni la un procuror de la Parchetul Judecătoriei Craiova în favoarea celor de la care au luat banii.

Relu Căle, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Craiova, cu gradul profesional de subcomisar în cadrul IPJ Dolj, este acuzat de luare de mită şi instigare la trafic de influenţă, iar Mihai Claudiu Pascu, avocat în Baroul Dolj, de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de luare de mită, se arată într-un comunicat de luni al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cei doi se află după gratii de pe 17 aprilie, când Curtea de Apel Craiova a admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile formulată de procurorii anticorupţie.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 15-16 aprilie, avocatul Mihai Claudiu Pascu ar fi cerut de la trei denunţători 15.000 de lei, spunând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi la poliţiştii care aveau atribuţii în cercetarea penală, astfel încât aceştia să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar în care erau cercetaţi pentru viol şi să nu fie reţinuţi sau arestaţi.

Procurorii susţin că unul dintre ofiţerii care i-au cercetat pe denunţători ar fi fost tocmai Relu Căle, care l-ar fi determinat pe avocat să accepte să-i apere pe cei trei.

„Prin intermediul inculpatului Pascu Mihai Claudiu, Căle Relu a pretins de la denunţători suma de 1.000 de euro pentru a nu îşi îndeplini atribuţiile de serviciu astfel încât denunţătorii să nu fie reţinuţi, arestaţi şi să beneficieze de o soluţia favorabilă. Suma de 1.000 de euro a fost inclusă în totalul banilor pretinşi de către Pascu Mihai Claudiu de la denunţători”, se precizează în rechizitoriul procurorilor anticorupţie.

Din suma cerută, avocatul ar fi primit, pe 16 aprilie, două tranşe a câte 5.000 de lei, din care i-a dat poliţistului Relu Căle 1.000 de euro. În seara zilei de 16 aprilie, Mihai Pascu a fost prins în flagrant delict, după ce ar fi primit a doua tranşă.

Dosarul celor doi a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite