Un pilot din Bacău diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilotul diagnosticat cu malarie a murit FOTO Shutterstock
Pilotul diagnosticat cu malarie a murit FOTO Shutterstock

Un pilot care fusese diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, sâmbătă, acesta fiind transferat de urgenţă, pe 7 iulie, cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean Bacău.

Vasile Bibire avea 46 de ani şi era pilot de încercare la Aerostar SA Bacău şi fondatorul unei şcoli de pilotaj în comuna Mărgineni. Conform presei locale, pilotul avea 810 ore de zbor pe MiG 21, 200 de ore în şcoală şi 620 de ore de zbor pe avioane ultrauşoare.

Pilotul a fost adus, pe 7 iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Capitală, fiind transferat cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean Bacău.

Potrivit directorul medical al unităţii sanitare din Capitală, Corneliu Popescu, 99% din cazurile de malarie internate în unitatea sanitară vin din Africa.

Anual ajung 40 de cazuri de malarie la Spitalul „Victor Babeş”

Corneliu Popescu a adăugat că la spital au ajuns anual, în medie, între 30 şi 40 de cazuri de malarie, iar toţi pacienţii internaţi s-au vindecat.

„Rata de supravieţuire în ultimii ani a fost de sută la sută, sigur că depinde de momentul în care este depistată boala şi stadiul acesteia. Noi avem tratamente pentru aceste cazuri, fiind singurul spital de boli tropicale din România. Tratamentele administrate în unitatea sanitară sunt identice cu cele folosite în toate ţările lumii”, a mai spus directorul medical.

Malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în zonele tropicale şi subtropicale, care se manifestă prin febră aparută la şapte zile de la prima posibilă expunere. Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite