Un ofiţer de la Poliţia de Frontieră - valutist în Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

destinată controlului la frontieră. Pentru a evita conflictul de interese, frontieristul a trecut sereleul cu pricina pe numele surorii sale, Maria Magdalena Coşniţă. S-a grăbit însă atunci

destinată controlului la frontieră. Pentru a evita conflictul de interese, frontieristul a trecut sereleul cu pricina pe numele surorii sale, Maria Magdalena Coşniţă. S-a grăbit însă atunci când a ales numele firmei, "Linmara" SRL. Cei care îl anchetează acum au avut indicii că este vorba de o bucată din prenumele poliţistului (Alin) şi fragmentul "mara", care aminteşte de una dintre cele mai mari reţele de case de schimb valutar din judeţ.
La sfârşitul anului trecut, firma "Linmara" obţine cabina numărul 1, pe sensul de intrare în ţară dinspre Republica Moldova, amplasată în drumul tuturor celor care tranzitează Vama Albiţa. Imediat, ofiţerul a început să facă operaţiuni de schimb valutar la vedere, în timp ce pe ceilalţi operatori vamali i-a atenţionat să-şi mute afacerile la cel puţin 10 metri de cabina sa. Practic, Coşniţă a primit mână liberă şi din partea conducerii Vămii Albiţa, pentru a face în paralel atât acţiuni de control, cât şi de bişniţă cu valută. Controlul tematic venit de la Bucureşti pentru că acest caz a băgat spaima în toţi funcţionarii din Vama Albiţa. Poliţistul-valutist a fost mutat la o unitate din comuna Fălciu, tocmai pentru a i se pierde urma. Rămâne însă de anchetat cum a fost posibil ca sereleul "Linmara" să primească o cabină a poliţiei de frontieră, în care să se desfăşoare activităţi comerciale. Surse din Poliţia de Frontieră ne-au informat că, la finalizarea cercetărilor, este de aşteptat ca nume grele de la Inspectoratul Vaslui să fie sancţionate disciplinar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite