Un nou protest în Piaţa Victoriei: operaţiunea Steagul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelele UE strălucesc în Piaţa Victoriei FOTO David Muntean
Stelele UE strălucesc în Piaţa Victoriei FOTO David Muntean

Un nou protest are loc duminică seara, în a 27-a zi de manifestaţii, în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestatarii au creat steagul Uniunii Europene, cu hârtii colorate şi lanternele telefoanelor.

LIVE VIDEO din Piaţa Victoriei, de la Ştirile ProTv

U

UPDATE 22.30 Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat după cinci ore. A 27-a zi de proteste a scos în stradă peste 3.000 de oameni, care au realizat steagul Uniunii Europene, au intonat imnul şi au scandat “Hoţii”, “Demisia”, “DNA să vină să vă ia” şi “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”.

UPDATE 21.00 Peste 3.000 de oameni au creat steagul Uniunii Europene.

Manifestanţi au realizat în Piaţa Victoriei steagul Uniunii Europene, din hârtii albastre şi steluţe galbene, pe care le-au luminat cu telefoanele mobile, apoi au intonat imnul naţional. 

Steag UE la protestul din Piata Victoriei ziua 27 FOTO David Muntean

FOTO David Muntean / Adevărul 

Protestatarii au ridicat, începând de la ora 20.45, hârtiile albastre şi steluţele galbene cu care au realizat steagul Uniunii Europene, apoi au continuat să scandeze, neîntrerupt, mai multe minute, “Demisia” şi “Europa”. La ora 21.00, toţi manifestanţii au intonat imnul national, apoi au continuat să scandeze “Demisia”.

Unii dintre manifestanţi au ridicat lampioane.

UPDATE 20.50 Numărul manifestanţilor care au venit să protesteze în Piaţa Victoriei a ajuns la 2.500. Persoanele care au venit la protest au primit foi albastre pentru a putea forma steagul Uniunii Europene.

UPDATE 20.30 Oamenii continuă să se alăture celor peste 1.500 de manifestanţi strânşi în Piaţa Victoriei din Capitală care scandează „Guvernul compromis trebuie demis”, “PSD, ciuma roşie” şi “Demisia” şi au pancarte pe care scrie ”Cu Tăriceanu şi PeSeDei, rămas bun mileniul trei!” şi “Spune nu finanţării statului mafiot din taxele tale”.

Câţiva tineri le dau manifestanţilor “Proclamaţia România 2017+” şi adună semnături de la susţinătorii acesteia. Traficul a fost oprit dinspre Kisellef şi Aviatorilor spre Calea Victoriei şi dinspre Lascăr Catargiu spre Bulevardul Ion Mihalache.

UPDATE 20.00 Aproximativ 1.000 de oameni cu steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene protestează în Piaţa Victoriei şi scandează „Uniţi salvăm toată România“,„ Zi de zi aici vom fi“, “Demisia”, DNA să vină să vă ia”, “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, “Uniţi salvăm toată România” şi “România, trezeşte-te”.

Pe o clădire din zona Pieţei Victoriei este proiectat mesajul “#REZIST”.

UPDATE 19.50 În jur de 300 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală, lor continuând să li se alăture protestatari. 

PROTESTE ÎN ŢARĂ

  • La Cluj, manifestanţii trasează linii pentru steluţele steagului UE şi se organizează pentru evenimentul de la 21.00. Acolo s-au strâns în jur de 1.000 de oameni. 

LIVE VIDEO de la Cluj 

Se reiau protestele #Rezist şi în Timişoara. Duminică, declaraţie pentru valorile europene
Se reiau protestele #Rezist şi în Timişoara. Duminică, declaraţie pentru valorile europene

FOTO Ştefan Both/ Adevărul 

  • Aproximativ cinci sute de persoane protestează şi la Sibiu, cerând demisia Guvernului, dar şi oprirea defrisărilor. Pentru prima dată de la debutul manifestărilor de stradă, protestul sibienilor are şi o nouă miză, iar pe un banner uriaş scrie: ”După Brexit, Pădurexit! Comunitatea Pădurii cere oprirea defrişărilor pentru următorii 100 de ani”.
  • Peste 100 de braşoveni au ieşit în stradă şi sărbătoresc abrogarea Ordonanţei 13. Protestatarii au anunţat că vor merge şi în Piaţa Sfatului unde vor intona imnul naţional şi vor flutura drapelul României şi cel al Uniunii Europene. 

Câţiva zeci de oameni s-au adunat şi în faţa Prefecturii Alba şi au sărbătorit cu o şampanie pe care au scris "Lacrimi de PSDist" anularea Ordonanţei 13 în Parlament.

UPDATE 19.00 Câteva zeci de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei: ei suflă în vuvuzele şi scandează "Demisia" şi "PSD, ciuma roşie".

Protestatarii au început să vină în Piaţa Victoriei de la ora 17.30, unii aducând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

În a 27-a zi de proteste, de la ora 21.00, manifestanţii din Piaţa Victoriei vor să realizeze din hârtii colorate steagul Uniunii Europene, după ce în urmă cu două săptămâni a fost realizat tricolorul.

Protestatarii sunt aşteptaţi în faţa Guvernului cu foi colorate, cu dosare sau materiale subţiri, pe care le vor lumina cu ajutorul telefoanelor mobile pentru a realiza steagul Uniunii Europene.

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 30.000 de oameni au format un tricolor uman în Piaţa Victoriei, în a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale, declanşate în 31 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat OUG privind modificarea codurilor penale.

Manifestaţii similare celei din Piaţa Victoriei sunt programate duminică şi în Piaţa Unirii din Cluj, precum şi la Braşov.

Clujenii vor să se alăture iniţiativei de la Bucureşti şi să formeze steagul Uniunii Europene "într-o versiune mai restrânsă”, în Piaţa Unirii. Evenimentul este programat să înceapă la ora 19.00.

Manifestanţii de la Braşov au stabilit să se întâlnească, duminică, la ora 19.00, în faţa Prefecturii, de unde să plece în Piaţa Sfatului, iar de la ora 20.30, timp de o jumătate de oră, să sărbătorească "această mică victorie împotriva OUG 13" printr-un open bar, cu snacks-uri, sucuri, ceai şi prăjituri aduse de acasă.

Şi la Constanţa a fost anunţat pe Facebook un protest în faţa Prefecturii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite