Nou exerciţiu de verificare a funcţionării sistemelor de alarmare a populaţiei. Doar jumătate dintre sirene au funcţionat în Capitală

Nou exerciţiu de verificare a funcţionării sistemelor de alarmare a populaţiei. Doar jumătate dintre sirene au funcţionat în Capitală

Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei a avut loc miercuri, în întreaga ţară, având ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. În Capitală, doar jumătate dintre sirene au funcţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, între orele 10.00 şi 11.00 în toate judeţele ţării au avut loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale. Astfel de exerciţii se desfăşoară, începând din luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.
 
Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.
 
În urma exerciţiului de miercuri, ISU Bucureşti-Ilfov a tras concluziile: doar jumătate din sirene au funcţionat. Principalele cauze ale nefuncţionării sirenelor sunt reprezentate de defecţiuni tehnice, neasigurarea mentenanţei sau neasigurarea centralizării,  precizează ISU.

În Bucureşti sunt în evidenţă  390 de sirene (337 electrice şi 53 electronice). Din acest total, numai 108 sunt centralizate (actionabile în mod automatizat) şi pot fi pornite de către ISU Bucureşti-Ilfov. Din cele 108 sirene centralizate, doar 60 au funcţionat, după cum urmează: Sectorul 1- zero (legatură intreruptă), Sectorul 2 - 13 sirene, Sectorul 3 - 4 sirene, Sectorul 4 - 27 de sirene, Sectorul 5- 25de  sirene, Sectorul 6 -36 sirene, respectiv alte 3 sirene la operatori economici cu riscuri tehnologice.
 
În judeţul Ilfov sunt 75 de sirene existente în evidenţe (58 electrice şi 17 electronice). Din acest total doar 14 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către ISU Bucureşti-Ilfov. Din cele 14 sirene centralizate, 11 au funcţionat. De la exercitiul precedent, în localităţile Ciorogarla şi Mogoşoaia au fost implementate sirene model nou, care au fost şi legate la sistemul automatizat al ISU Bucureşti-Ilfov. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările