Un nou cutremur de 3,1 pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în Vrancea

Un nou cutremur de 3,1 pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în Vrancea

Cutremurul a fost de 3,1 pe scara Richter FOTO Adevărul

Un cutremur de 3,1 pe scara Richter s-a produs, marţi, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Seismul s-a produs la ora 6.05.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri.

Cele mai apropiate oraşe au fost Covasna (41 de kilometri), Focşani (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Mărăşeşti (49 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (51 de kilometri).

Cel mai mare cutremur produs în acest an în România: 5 pe scara Richter
 
Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate opt cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 pe scara Richter. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 şi s-a produs în 29 martie.
 
La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
 
Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 pe scara Richter, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
 
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Un cutremur puternic a avut loc, sâmbătă, la ora 12.25, în Marea Egee. Acesta a fost resimţit inclusiv în sudul României în Craiova, Giurgiu, Constanţa, dar şi la Bucureşti. În jur de 260 de persoane au fost rănite în Turcia.
 
 
De la începutul acestui an, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudinea peste 4 pe scara Richter, cel mai mare fiind de 5 grade. Specialiştii spun că fiecare persoană trebuie să îşi pregătească un kit de urgenţă pe care să-l aibă la îndemână în cazul unui seism mai puternic. Printre lucrurile pe care trebuie să le conţină geanta de urgenţă se numără copii după actele familiei, apă şi trusa de prim ajutor.
 
 
Un cutremur durează câteva secunde sau câteva minute, dar procesul care a dus la destabilizarea scoarţei planetei, care în prezent generează cutremure, a durat aproape un miliard de ani.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: