Un microfon uitat în casa doamnei ministru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa după cum anticipam, s-a făcut mare tărăboi mare pe tema microfonului pe care d-na Carmen Dan, ministru de Interne în guvernul condus de dl. Mihai Tudose, a anunţat că l-ar fi găsit pitit superficial într-o priză din casa domniei-sale.

Toată această descoperire s-a petrecut înn momentul în care ilustrissima persoană a mai marilor poliţiştilor din România a încercat să instaleze, cu delicatele ei mânuşiţe de femeie, obişnuite să manipuleze până mai ieri doar dosarele de evidenţă a mişcării elevilor de la o şcoală generală din Videle, un aparat telefonic.

Analiştii au întors pe toate faţetele problema, au sporit ipotezele care au alimentat copios bursa zvonurilor, s-au şi făcut glumiţe pe tema a ce mai găseşte prin locuinţa domniei-sale doamna Carmen Dan. Nu s-a dat în lături de la plasarea unei ironii însuşi premierul Mihai Tudose. Care înţelegem că respectă viaţa privată a miniştrilor din Cabinetul domniei-sale.

Fireşte, am auzit şi opinii serioase. Preocupate nu doar de felul în care doamna ministru a intrat în posesia locuinţei ale cărei costuri de întreţinere sunt plătite din fondurile Ministerului de Interne, nu numai de procedurile prin care s-a întocmit actul de închiriere, ci şi de felul în care d-na Carmen Dan a înţeles să gestioneze chiar domnia-sa problema. Cu atât mai mult cu cât se pare că există o seamă de diferenţe între ceea ce a declarat la feluritele posturi de televiziune de protagonista incidentului, ale cărei veleităţi de bricoleur le-am aflat cu toţii cu această ocazie.

Însuşi faptul că doamna ministru, un important membru CSAT, se ocupă cu instalarea de aparate telefonice în locuinţa despre care respectivul înalt demnitar ba a negat, ba a confirmat că ar fi fost verificată înainte de mutare, pune serios pe gânduri. Rămâi cu gura căscată atunci când afli că cineva în cărui casă este mai mult ca sigur că se află alte câteva telefoane operative prin intermediul cărora se fac şi se primesc comunicări ultra-secrete a sesizat ca orice alt cetăţean Poliţia. A făcut-o, apelând ca tot românul 112? DGIPI ce mai păzeşte? Doamna Dan a dat publicităţii prima informaţia sau doar a confirmat-o fiindcă altcineva a sifonat-o? Cine e respectiva persoană, se număra ea printre apropiaţii ministrului de Interne al României, deţine o poziţie oficială?  

Ce or fi spus la aflarea poveştilor depănate joi seara de noua Şeherezadă aliaţii noştri din NATO se sparie mintea să se mai gândească.

E adevărat. Nu avem nici noi, tot la fel cum nu există nicăieri şcoli anume destinate pregătirii viitorilor miniştri, dar este de domeniul logicii elementare că la preluarea funcţiei noilor demnitari, mai ales celor ce li se dau certificate ORNIS, li se face un instructaj cât se poate de riguros. Nu a fost oare d-na Carmen Dan suficient de atentă la ce i s-a spus acolo, a chiulit având de pus la punct nişte foi matricole la fostul ei loc de muncă sau, pur şi simplu, avem de-a face cu o istorioară la fel de amuzantă precum aceea a teroristului în şlapi? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite