Un jandarm a cântat imnul României la pian, la 1700 de metri altitudine VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Jandarmeria Română marchează 1 Decembrie, Ziua Naţională, printr-un moment inedit realizat la 1700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munţii Căpăţânii, în judeţul Vâlcea. Un videoclip cu un jandarm militar din Garda de Onoare, care a cântat la pian Imnul de stat a fost publicat pe o reţea de socializare.

Filmarea este însoţită şi de un mesaj de urare al Jandarmeriei Române, pentru români:

„Pe oricare munţi ne-ar purta paşii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare ţară, am putea să fim aproape unii de ceilalţi în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munţii. Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniţi, reuşind, astfel, să trecem peste dificultăţile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranţa că vom depăşi greutăţile de acum aşa cum le-am depăşit şi pe cele din trecut. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, potrivit mesajului transmis pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

De asemenea, la finalul clipului, jandarmul român transmite şi el un mesaj dedicat Zilei Naţionale a României:

„Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată fiinţa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de graţie ale istoriei sale să-i spunem României la mulţi ani, o urare rostită ca un legământ. Să fim uniţi, să fim solidari să fim puternici”.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României şi drapelul naţional a fost arborat pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară, Vârful Parângul Mare, cu altitudinea de 2.519 metri.

Acţiunea este una de tradiţie, începută în anul 2012, când jandarmii montani hunedoreni au arborat tricolorul la cea mai mare altitudine de pe teritoriul naţional. „Apoi, în preajma Zilei Naţionale, jandarmii montani au înfruntat ceaţa, gerul sau viscolul pentru a se asigura că drapelul se află ”la înălţime” în data de 1 Decembrie”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite