Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer român şi echipa sa de securitate au fost răpiţi de persoane înarmate în sudul Nigeriei, relatează dailypost.ng.

Inginerul român Christian Nedelcu, în vârstă de 52 de ani, şi echipa sa au fost răpiţi în localitatea Owa Oyibo, situată în departamentul Agbor, statul Delta.

Potrivit primelor informaţii, atacatorii au deschis focul asupra personalului de securitate care îl escorta pe român, transmite news.ro.

Poliţia locală a confirmat incidentul, precizând că a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi.

Persoanele răpite sunt căutate în localităţile din împrejurimi, potrivit poliţiei.

Ambasadorul român în Nigeria a deplâns incidentul şi a cerut autorităţilor să ia toate măsurile pentru a-l salva pe inginer.

MAE, despre românul răpit în Nigeria: Familia acestuia a fost notificată, a fost activată Celula de Criză

Familia cetăţeanului român rănit în Nigeria a fost notificată cu privire la acest incident, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizând că reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent atât cu familia bărbatului, cât şi cu autorităţile federale nigeriene competente şi cu angajatorul.

„Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român“, anunţă reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri.

Christian Nedelcu lucrează pentru firma de construcţii Dextron Ltd, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei Nigeriene citate de agenţia de presă Reuters.

Regiunea mlăştinoasă din sudul Nigeriei a înregistrat în ultima perioadă un val de atacuri ale militanţilor vizând instalaţii petroliere şi de gaz, notează news.ro.

Militanţii cer ca regiunea să primească o proporţie mai mare din veniturile petroliere din Delta Nigerului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite