Un elicopter militar american UH-60 Black Hawk a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle. Doi stâlpi de iluminat, doborâţi pe Bulevardul Aviatorilor FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul Black Hawk, în Piaţa Charles de Gaulle
Elicopterul Black Hawk, în Piaţa Charles de Gaulle

Un elicopter UH-60 Black Hawk al US Army a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle după ce a doborât şi câţiva stâlpi. Incidentul a avut loc în timp ce aparatul survola Bulevardul Aviatorilor.

Citeşte şi:

Momentul în care elicopterul american aterizează în Piaţa Charles de Gaulle VIDEO

Ce performanţe are şi cât costă un elicopter american Black Hawk precum cel care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle VIDEO


GALERIE FOTO

UPDATE Reacţia MApN. Echipajul elicopterului militar american care a aterizat de urgenţă în Capitală a raportat o defecţiune care a impus aterizarea de urgenţă, au transmis, joi, reprezentanţii MInistrului Apărării Naţionale. În urma incidentului, Parchetul Militar a deschis un dosar penal. Evenimentul este anchetat atât de către autorităţile din România, cât şi de către oficialii americani.

Purtătorul de cuvând al MApN, Constantin Spânu, a precizat, joi, că elicopterul paticipa la un exerciţiu în vederea pregătirii evenimentelor de Ziua Forţelor Aeriene Române.

”În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile  militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal.

”Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa  şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a transmis reprezentantul Parchetului Militar.  

Peste zece echipaje de Poliţie Rutieră s-au deplasat în zona accidentului.

”În dinamică, au dispus măsuri de restricţionare a traficului – ambele sensuri al Bulevardului Cnstantin Breza, Aviatorilor – practic zonele care converg către această zonă unde s-a produs incidentul. Vorbim, sincer, de ceva neobişnuit, colegii au fost foarte prompţi”, a transmis, la rânsul său, reprezentantul Brigăzii Rutiere a Capitalei.

UPDATE Parada de Ziua Aviaţiei ar putea fi anulată

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene ar putea decide anularea paradei de Ziua Aviaţiei după incidentul de astăzi în care un elicopter american Black Hawk a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle în timpul unor antrenamente.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe şi preşedintele Klaus Iohannis.

***

Aparatul lua parte la o serie de antrenamente pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române când a început să piardă altitudine deasupra Bulevardului Aviatorilor. Pilotul a reuşit să controleze aparatul pentru a-l aduce în siguranţă la sol, în intersecţia din Piaţa Charles de Gaulles.

Totuşi, pe traseu a atins cu coada un cablu folosit pentru atârnarea decoraţiunilor luminoase de Craciun pe Bulevardul Aviatorilor, iar cei doi stlâlpi de iluminat de care era legat cablul au căzut. Două maşini aflate în trafic, un autoturism şi o dubă, au fost avariate. Nu există victime. 

Ambasada SUA a reacţionat şi a anunţat că va oferi informaţii pe măsură ce vor deveni disponibile.

VIDEO

Elicopterul militar a aterizat în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle şi a fost filmat de trecători.

”Traficul este blocat în Piata Charles de Gaulle. Motivul, un elicopter ce era într-un exerciţiu aviatic a aterizat de urgenţă”, se arată  în postarea unuia dintre martori.

VIDEO

    

Sorin Stoicescu: Piloţii americani au făcut o minune

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie şi securitate aeronautică, susţine că modul în care s-a petrecut incidentul demonstrează că piloţii americani sunt foarte bine pregătiţi pentru că totul s-a finalizat fără urmări grave. „Nu s-au înregistrat victime în rândul echipajului. În plus, nici persoanele aflate la sol nu au fost atinse, lucru lăudabil mai ales într-o astfel de zonă aglomerată. Au respectat toate procedurile. Practic, au făcut o minune”, a precizat Sorin Stoicescu pentru „Adevărul”.

Un elicopter de atac  AH-64 Apache a aterizat forţat la Pecineaga

Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgenţă în urma unei defecţiuni. Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut în dimineaţa zilei de marţi, 25 mai, în Pecineaga, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei.

În acest moment nu se ştiu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului judeţean care duce în comuna Pecineaga. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite