Un deţinut închis în Penitenciarul Rahova şi-a dat foc în celulă. Medic: „Pacientul e intubat şi ventilat mecanic”. 11 gardieni au fost intoxicaţi cu fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Un incendiu a avut loc în Penitenciarul Rahova, după ce un deţinut şi-a dat foc la celulă. Acesta a fost transportat la spital. De asemenea, 11 gardieni au fost intoxicaţi cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Deţinutul Nicolae Alexe este intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Universitar din Capitală.

UPDATE Bărbatul care şi-a dat foc în celulă se află pe secţia de Anestezie - Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, starea lui fiind gravă, dar stabilă. „Pacientul este intubat şi ventilat mecanic, problema în cazul său nu o reprezintă arsurile, ci faptul că a fost intoxicat cu fum. În prezent, starea lui este gravă, dar stabilă”, a declarat, pentru „Adevărul”, doctorul Dragoş Daviţoiu, directorul medical al SUUB.

La rândul ei, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a declarat că „detinutul Nicolae Alexe a început încă de ieri dimineaţă, la ora 9.00, când a distrus o saltea. Era încarcerat singur în camera. I s-a facut un raport şi o decizie de imputare a acestui bun. Aseară a dat foc saltelelor din camera şi a fugit în grupul sanitar. A venit ambulanţa, la ora 23.00, şi a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă. Are arsuri. S-a dispus evacuarea altor camere, toti detinuţii au fost controlati de medici şi nu sunt alte probleme”, a explicat ministrul incidentul de la Penitenciarul Rahova,  

UPDATE: Deţinutul aflat în tranzit la Penitenciarul Bucureşti - Rahova şi-a incendiat celula cu o brichetă, pe care o avea la el întrucât legea permite deţinerea acesteia de către un deţinut fumător. Deţinutul executa o pedeapsă de doi ani pentru tâlhărie şi ar fi trebuit să plece luni dimineaţă de la Penitenciarul Rahova la altă unitate de detenţie, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Gabriela Livadariu, citată de News.

"Regulamentul de aplicare a Legii 253 prevede posibilitatea de a deţine asupra fiecăruia dintre ei, în cazul fumătorilor, brichetă pentru a prinderea propriilor ţigări. De aceea avea bricheta asupra lui. (…) A fost condamnat pentru tâlhărie, doi ani, a venit în tranzit, pentru două zile, trebuia să plece în această dimineaţă de la Penitenciarul Rahova la altă unitate”, a spus Gabriela Livadariu.

Ea a precizat că atât deţinutul care a provocat incendiul, cât şi angajaţii Penitenciarului Rahova care au intervenit pentru stingerea focului sunt în afara oricărui pericol.

“Deţinutul respectiv este încă internat în spital, dar am fost asiguraţi că este în afara oricărui pericol. Este important faptul că toate cadrele din penitenciar au acţiont de urgenţă şi situaţia a încetat, şi toată lumea este în afara oricărui pericol. De asemenea, în acest moment se lucrează la îndepărtarea daunelor produse”, a precizat Livadariu.

Deţinutul se afla în tranzit la Penitenciarul Rahova, întrucât urma să apară în faţa unei instanţe de judecată din Bucureşti, a precizat sursa citată.

Ştirea iniţială

Incidentul a avut loc duminică seară, la ora 22.00, pe o secţie de detenţie de la Penitenciarul Rahova. Potrivit unor surse, deţinutul era singur în celulă. El este grav rănit în urma arsurilor. 11 angajaţi ai penitenciarului au avut nevoie de îngrijiri medicale şi sunt internaţi la acest moment. starea deţinutului şi a celor 11 gardieni este stabilă.

Deţinutul care a aprins focul a fost internat iniţial la Spitalul Penitenciar Rahova, ulterior a fost transferat la un spital civil. 67 de deţinuţi au fost evacuaţi aseară din secţia de la Rahova unde a avut loc incendiul şi mutaţi în alte celule.
Reprezentanţii Penitenciarului Rahova au informat judecătorul de supraveghere, dar şi poliţiştii de la Secţia 19 din Capitală, pentru continuarea cercetărilor.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite