Un cutremur de 3,4 pe scara Richter s-a produs joi în zona Vrancea

Un cutremur de 3,4 pe scara Richter s-a produs joi în zona Vrancea

Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea FOTO Skynews

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter s-a produs joi, la ora 13.28, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul s-a produs la adâncimea de 129 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Vălenii de Munte (41 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Săcele (51 de kilometri), Mizil (56 de kilometri) şi Buzău (56 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, pe 24 ianuarie şi pe 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 pe scara Richter, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă magnitudinea de 3,3 pe scara Richter. 

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările