Un consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu susţine că acesta nu poate transmite virusul. „Sunteţi ridicolă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

În încercarea de a-l apăra pe ministrul Sănătăţii, conferenţiar dr. Elena Copaciu a făcut în spaţiul public mai multe afirmaţii care au stârnit reacţii dure din partea colegilor de breaslă.

Totul a pornit de la un medic din Bucureşti care a vorbit pe pagina sa de Facebook despre faptul că ministrul Vlad Voiculescu a apărut fără mască de protecţie în timpul unei videoconferinţe cu miniştrii Sănătăţii din UE. Voiculescu nu era singur în birou. Se afla la nici un metru de o colaboratoare care purta mască. 

Doctorul Răzvan Valentin Vasioiu şi-a intitulat postarea "Cu mască sau fără mască".  Printre cei care au comentat postarea a fost şi conferenţiar dr. Elena Copaciu, unul dintre consilierii onorifici ai Ministerului Sănătăţii. 

"V-am mai explicat şi vă repet: fiind vaccinat cu două doze de ceva timp, nu poate transmite virusul. Există însă riscul ca dânsul să fie contaminat cu o tulpină mutantă relativ rezistentă la vaccin. Circulaţia unor astfel de "mutante" nu e descrisă pe teritoriul ţării noastre. Deci, riscul este doar pentru dânsul", a scris dr. Elena Copaciu. 

"Doamna doctor, sunteţi ridicolă!", a replicat imediat medicul Vasioiu care a atras atenţia că ministrul Sănătăţii nu a respectat legea. 

"Când gândim medical, nu mai respectăm legea?", a mai scris medicul bucureştean.

Comentariile au fost multe şi acide. Doar că dr. Răzvan Valentin Vasioiu şi-a şters ulterior postarea. 

Un membru al grupului "Medici la datorie" a salvat, însă, declaraţia doctoriţei Copaciu şi a scris: "Este in interesul naţiunii să ştim argumentele ştiinţifice ale afirmaţiei doamnei doctor. Dacă este real, acest lucru ar schimba fundamental şi strategia şi regimul restricţiilor şi "apetitul" populatiei de a se lăsa vaccinată. Vaccinaţii ar putea să se întâlnească între ei, fără testare şi restricţii...".

comentariu consilier

Cei mai mulţi dintre medici au comentat că nu este momentul să se facă astfel de speculaţii, mai ales de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

„Eu nu sunt de acord, ştiu caz concret de coleg urolog, vaccinat cu Pfizer, decembrie şi ianuarie, face o forma medie de boala cu PCR pozitiv si afectare pulmonară etc, la începutul lunii martie. Deci....Apropo, soţia tot medic, tot vaccinată, pozitivă, fetiţa de 2 ani tot pozitivă, bona vaccinată tot pozitivă, caz real, 2021", a scris dr. Mara Suditu, medic primar ATI la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Medic primar ATI, despre mesajele conspiraţioniste ale Oliviei Steer: „Nu fac decât să crească mortalitatea” VIDEO

 

Cum se lăfăia un „macho man“ din banii iubitei prostituate: „Să îmi ţii şi mie bănuţi, baby mik şi dulce“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite