Un cetăţean turc, avocat în Baroul Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean turc, avocat în Baroul Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Nţionale Anticorupţie (DNA) după ce a cerut mită mai multor clienţi de-ai săi, în schimbul unor favoruri. Bărbatul, care este rezident în România, se află în prezent după gratii.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că avocatul Cengizler Ceyhun, din Baroul Bucureşti, pretindea sume mari, uneori de zeci de mii de dolari, spunându-le clienţilor săi că banii vor ajunge la poliţiştii sau magistraţii care îi pot favoriza.

Anchetatorii susţin că numai unui singur client, avocatul turc i-a cerut bani de trei ori, fiind vorba de sumele de 4.000 lei, 15.000 dolari, respectiv 5.000 de euro.

„În perioada iunie - septembrie 2012, inculpatul Cengizler Ceyhun a pretins şi a primit bani de la o persoană (denunţător în prezenta cauză) promiţându-i că se va prevala de influenţa pe care o avea asupra poliţiştilor şi magistraţilor-procurori care instrumentau o cauză penală, astfel încât să îi determine să adopte o soluţie favorabilă denunţătorului”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii au pus sechestru pe o parte din bunurile avocatului

Concret, la data de 22 iunie 2012, după ce clientului său i s-a interzis să părăsească ţara, avocatul Cengizler Ceyhun i-a pretins acestuia suma de 4.000 lei, bani pe care i-a şi primit. Suma ar fi ajuns în buzunarele poliţiştilor, care urmau să aibă o atitudine pozitivă faţă de clientul său, mai arată anchetatorii.

De asemenea, în cursul lunii septembrie 2012, avocatul Cengizler Ceyhun a pretins şi a primit 15.000 dolari de la denunţător, bani ce ar fi fost destinaţi magistraţilor care instrumentau dosarul, susţinând că îi va determina să «îl închidă» în termen de trei săptămâni de la data plăţii.

Ulterior, tot în cursul lunii septembrie 2012, avocatul a pretins clientului său suma de 5.000 euro, din care a primit 3.500 euro, susţinând că o va remite poliţiştilor care lucrau în dosar, pentru ca aceştia să «aranjeze declaraţiile» astfel încât clientul său să fie disculpat”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale avocatului, pentru a recupera prejudiciul creat de acesta, şi au obţinut mandat de arestare preventivă pe numele lui. Prin urmare, acesta se află în spatele gratiilor. Dosarul a fost trimis, spre judecare, Curţii de Apel Bucureşti.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite