Un cercetător rus care urma să prezinte o teză că limba română nu are legătură cu limba latină a primit interdicţie de a intra în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A.I.Umnov-Denisov FOTO Captură Video
A.I.Umnov-Denisov FOTO Captură Video

Autorităţile române i-au interzis intrarea în România cercetătorului rus A.I.Umnov-Denisov, care venise să ţină o conferinţă despre descendenţa slavă a dacilor, se arată într-o postare a Ambasader Rusiei în România. Cercetătorul a fost trimis înapoi în Rusia de pe Aeroportul Otopeni după ce venise în România pentru a-şi prezenta o serie de teze care susţin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină.

Aceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România şi Occident, potrivit G4Media.


Umnov – Denisov urma să ţină o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine şi de unde sunt” la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, centru deschis în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, în timpul guvernului Ponta.

Mai mult, cercetătorul rus urma să ţină prelegeri şi la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucureşti şi Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa, potrivit postării ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Tezele lui Umnov – Denisov sunt deja preluate în România de diferite site-uri care promovează propaganda rusă anti-occidentală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite