Un bătrân care participa la mitingul împotriva vaccinării obligatorii acuză jandarmii de tentativă de omor, după ce a fost pus la pământ şi încătuşat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arestare miting lege anti vaccinare

Un bătrân, ofiţer în rezervă, a fost pus la pământ de jandarmi şi încătuşat pentru că nu a purtat mască şi le-a întors spatele oamenilor legii în timpul unui miting împotriva legii vaccinării obligatorii.

Incidentul s-a produs sâmbătă seară, în Capitală, în timp ce bărbatul participa la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii, unde nu purtase mască de protecţie pe nas şi gură. Jandarmii l-au opris să-l legitimeze, dar acesta a refuzat şi a plecat, scrie digi24.ro

- Deci dacă v-aţi gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofiţer al Armatei Române în rezervă şi dacă vreţi să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteţi indentifica după şi scrieţi că nu am făcut-o. Şi care e problema?

- Vă rugăm să rămâneţi pe loc! 

- Fără motiv îl agresaţi, fără motiv! Fără motiv, pur şi simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit aşa ceva! Incredibil, fără motiv!

El fost imobilizat, băgat în duba Jandarmierei şi dus la Secţia 17 de Poliţie. Bărbatul spune acum că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acţiune al jandarmilor şi respectatea procedurilor.

„În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării şi de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măştii sanitare de protecţie pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestaţia respectivă, au condus persoana la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată contravenţional. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Legii 61/1991 *republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite