Un bărbat care a protestat pe clădirea CSM a fost amendat cu 700 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Avramuţă este cunoscut pentru participarea sa la numeroase proteste stradale din Capitală FOTO Arhivă/Mediafax
Cezar Avramuţă este cunoscut pentru participarea sa la numeroase proteste stradale din Capitală FOTO Arhivă/Mediafax

Un bărbat care s-a urcat, marţi, cu un steag, pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a protestat împotriva mai multor şefi din justiţie a fost amendat cu suma de 700 de lei de jandarmii bucureşteni care l-au acuzat de tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Cezar Avrămuţă, care participă la majoritatea protestelor stradale din Capitală, s-a urcat, marţi, pe clădirea CSM, în timp ce în sediul instituţiei s-a desfăşurat plenul consiliului, potrivit Mediafax. 

În timp ce flutura un drapel, bărbatul a cerut demisia procurorului şef al Direcţiei Naţionale AnticorUpţie (DNA), Laura Kovesi, şi a preşedintelui Curţii Supreme, Livia Stanciu.

Acestea cerea demisiile celor două şefe ca urmare a faptului că Mariana Rarinca, femeia acuzată de şantajarea Liviei Stanciu şi arestată timp de jumătate de an, a fost achitată, în final, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

La sediul CSM a fost prezent un echipaj de pompieri, care a încercat să îl convingă pe bărbat să renunţe la acţiunea de protest. După mai multe ore petrecute pe acoperişul de la intrarea în sediul CSM, acesta a coborât, iar jandarmii prezenţi la CSM l-au amendat cu 700 de lei.

Bărbatul nu este la prima sancţiune primită de bărbatul protestatar. De-a lungul timpului, Avrămuţă a primit, în total, 17 amenzi, în cuantum total de aproximativ 5.000 de lei.

Dosarul în care Mariana Rarinca a fost acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, de la care a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost trimis Tribunalului Bucureşti în 1 iulie 2014 de procurorii DNA.

Mariana Rarinca, condamnată de Tribunalul Bucureşti, achitată de Curtea de Apel

Mgaistraţii de la Tribunalul Bucureşti au condamnat-o pe Rarinca la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă în faţa de apel, care a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti, femeia a fost achitată, decizia fiind definitivă. În acelaşi timp, Rarinca a stat şase luni în arest preventiv.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe preşedinta ICCJ cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia. Mariana Rarinca i-ar fi cerut Liviei Stanciu 20.000 de euro drept compensaţie pentru „datorii” care ar fi fost plătite de aceasta în numele soţului preşedintei ICCJ.

„În perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit ameninţări prin intermediul unei convorbiri telefonice şi prin mesaje tip SMS. Inculpata a ameninţat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia. În schimbul nedivulgării a acestor informaţii compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate o sumă de bani", precizau procurorii în rechizitoriu.

Cazul Rarinca a stârnit mai multe reacţii în plan social şi politic. Astfel, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut demiterea şefei DNA şi a preşedintelui ICCJ. În acest caz, CSM a dispus efectuarea de către Inspecţia Judiciară a unor verificări cu privire la afirmaţiile lui Tăriceanu, dar şi în cazul judecătoarelor care au achitat-o pe Rarinca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite