Un bărbat a fost împuşcat în cap de poliţiştii de frontieră, în Botoşani. Făcea contrabandă cu ţigări şi nu a oprit la semnalul vameşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani Foto ilustrativă: Arhivă
Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani Foto ilustrativă: Arhivă

Un bărbat de 28 de ani a ajuns la spital, sâmbătă spre duminică noaptea, după ce a fost împuşcat în cap de poliţiştii de frontieră, în judeţul Botoşani. Tânărul, din satul Bogdăneşti, comuna Santa Mare, se află în comă profundă, fiind transferat la Neurochirurgie Iaşi, cu prognostic rezervat.

Incidentul a avut loc la puţin timp după miezul nopţii, în comuna Santa Mare. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră de la Româneşti, care acţiona în zonă, a efectuat un semnal de oprire unui autoturism marca Seat. Tânărul aflat la volan nu a oprit şi l-a acroşat uşor pe unul dintre poliţişti, după care a accelerat, conform monitorulbt.ro.

Poliţistul lovit a scos pistolul, trăgând în aer, dar şi spre maşina care trecuse de el, mai multe focuri de armă. Câteva dintre gloanţele trase au atins autoturismul aflat în mişcare, unul dintre acestea lovindu-l în cap pe şofer. 

La faţa locului a ajuns imediat un echipaj al SMURD, chemat de către poliţişti, care a preluat victima în stare gravă. Tânărul a fost transportat la Urgenţe, unde s-a încercat stabilizarea lui. 

Glonţul i-a intrat în ceafă şi a traversat toată cutia craniană, oprindu-se în zona feţei. La radiografii, părţi metalice puteau fi observate încă în cutia craniană.

„Pacientul a fost preluat din serviciul UPU în comă de gradul IV, intubat şi ventilat mecanic. Acesta prezenta un traumatism cranian acut deschis, cu plagă împuşcată transfixiantă, cu retenţie de corpi străini. A fost transferat la Neurochirurgie Iaşi, cu prognostic rezervat”, a precizat Cristi Calimandriuc, asistent în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. 

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, care a preluat cercetarea sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi contrabandă. 

Din primele cercetări la faţa locului, se pare că în maşină au fost găsite mai multe baxuri cu ţigări de contrabandă, învelite în folie neagră, iar  maşina implicată în accident avea număr de înmatriculare fals. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite