Un bărbat a fost dat în judecată după ce ar fi trimis unei persoane un dispozitiv exploziv ascuns într-o enciclopedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul ar fi încercat să îşi omoare şi soţia FOTO Adevărul
Bărbatul ar fi încercat să îşi omoare şi soţia FOTO Adevărul

Un bărbat care ar fi confecţionat un dispozitiv exploziv pe care l-a ascuns într-o enciclopedie şi l-a trimis printr-un colet unei persoane cu familia căreia avea de mai mult timp un conflict a fost dat în judecată. Acesta este acuzat şi că ar fi pus astfel de dispozitive şi sub maşina fostei soţii.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul General, Alin Florin Bîţică va fi judecat de Tribunalul Teleorman pentru vătămare corporală şi tentativă la vătămare corporală, două infracţiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive şi trei infracţiuni de distrugere.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Florin Daniel Mocanu, acesta fiind acuzat de nerespectarea regimului materiilor explozive şi tentativă la vătămare corporală. În prezent, el se află sub control judiciar.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii au precizat că Alin Florin Bîţică a confecţionat un dispozitiv exploziv şi l-a ascuns într-o enciclopedie, iar pe 30 decembrie 2010 l-a expediat într-un colet unei persoane cu familia căreia avea de mai mult timp un conflict.

„În momentul deschiderii coletului, ce era format dintr-un plic de dimensiuni mari care conţinea dispozitivul exploziv disimulat într-un volum al unei enciclopedii (volum achiziţionat de către inculpat), s-a produs declanşarea unei deflagraţii, care i-a provocat persoanei vătămate contuzii la nivelul degetelor. Inculpatul a acţionat în modul anterior expus pe fondul unui conflict de durată pe care acesta îl avea cu membrii familiei victimei, pe care îi ameninţase în mod repetat", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Bîţică mai este acuzat şi că a confecţionat un dispozitiv asemănător, pe care l-a ascuns tot într-un volum de carte, la cererea lui Florin Daniel Mocanu, iar acesta din urmă l-a trimis printr-un colet poştal, pe 29 decembrie 2011, unei mătuşi a fostei sale soţii.

„În momentul în care persoana vătămată a deschis coletul, s-a produs o explozie care i-a provocat, la nivelul mâinilor, leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 8 - 9 zile de îngrijiri medicale. Trimiterea dispozitivului exploziv de către inculpatul Mocanu Florin-Daniel a avut la bază conflictul dintre acesta şi familia fostei soţii, inculpatul considerând că persoana vătămată B.M. (mătuşa fostei soţii) era responsabilă pentru refuzul acesteia din urmă de a se întoarce la el, după ce îl părăsise pe fondul comportamentului său violent”, au precizat procurorii.

Totodată, anchetatorii au stabilit şi că Bîţică a confecţionat dispozitive cu declanşare întârziată, care puteau provoca incendii, apoi le-a plasat sub autoturismul fostei sale soţii şi cel al persoanei cu care aceasta avea o relaţie, dar şi sub maşina parcată lângă cea a fostei soţii.

„Acţiunile întreprinse de inculpatul Bîţică Alin-Florin au condus la distrugerea prin incendiere a celor trei autoturisme aparţinând persoanelor vătămate anterior menţionate, precum şi la distrugerea parţială prin incendiere a porţilor de la intrarea în curtea casei (proprietatea persoanei vătămate M.Z.), în faţa căreia era parcat unul dintre cele trei autoturisme", au mai arătat procurorii în rechizitoriu.

În legătură cu această infracţiune, procurorii au cerut instanţei înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în cazul lui Bîţică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite