Un bărbat cu arsuri şi două tinere cu traumatisme, duşi cu aeronave SMURD de la Craiova la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au fost transportate noaptea trecută de aeronave SMURD
Trei persoane au fost transportate noaptea trecută de aeronave SMURD

Un bărbat cu arsuri şi două tinere cu traumatisme multiple au fost duşi de urgenţă de la Craiova la Bucureşti, în noaptea de marţi spre miercuri, cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Cele trei misiuni aero-medicale au fost efectuate cu avionul SMURD Piper Cheyenne şi cu un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind aprobate de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul de Interne.

Aeronava SMURD a efectuat, în interval de câteva ore, două zboruri pe timp de noapte, pentru a transporta de la Craiova la spitale din Bucureşti două persoane aflate în stare critică.

Avionul a decolat de la Bucureşti marţi seară, pentru a prelua, de la Craiova, un bărbat care s-a autoincendiat, având arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului. La întoarcerea la Bucureşti, în jurul orei 23.45, aeronava a fost solicitată de medicii din Craiova pentru a prelua o adolescentă care a suferit mai multe traumatisme, în urma unui accident rutier.

Simultan, un elicopter medicalizat de tip EC-135 a decolat de la Craiova spre Bucureşti pentru a aduce o tânără care a suferit mai multe traumatisme la picioare.

„Cele trei misiuni desfăşurate în noaptea trecută s-au desfăşurat în bune condiţii, persoanele rănite find transportate la unităţile medicale din Bucureşti", a precizat MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite