UPDATE Bărbatul acuzat că ar fi violat mai mulţi băieţi din judeţul Braşov a fost reţinut. El pretindea că este medic sau profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Braşov, care pretindea că este medic sau profesor, a fost reţinut. El este acuzat de viol şi de alte două tentative de viol asupra unor băieţi de la mai multe şcoli din judeţul Braşov.

UPDATE 18.33: Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, Ioan Necşulescu, părinţii unui copil de 10 ani a depus o plângere la poliţie, pe 21 ianuarie, că băietul lor a fost abordat în scara blocului de către un bărbat necunoscut.

„Acesta, sub pretextul că este medic, i-a spus copilului să se dezbrace de la brâu în jos pentru un control medical şi i-a băgat degetul în orificiul anal. Apoi a fugit din scara blocului”, a spus Necşulescu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Copilul agresat se afla la momentul respectiv împreună cu un alt copil de vârsta lui, însă acesta din urmă nu a fost agresat.

Suspectul în acest caz a fost identificat vineri, fiind cercetat pentru viol.

Reprezentanţii Poliţiei Braşov spun că până în prezent există o singură plângere împotriva bărbatului.

Procurorul Marţian Dănuţ Aldea de la Parchetul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov a precizat însă că mai există suspiciuni asupra acestuia privind două tentative de viol şi două violuri.

UPDATE 18.00: Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, suspectul îşi făcea veacul în jurul Şcolii Generale nr 14 unde ademenea copii. Au fost depuse patru reclamaţii, cel puţin un copil fiind  molestat.

N.M.V. este originar din Sibiu unde a şi terminat Facultatea de Inginerie. Mai mult se pare că individual a fost cercetat, în 2006 la Sibiu, pentru aceeaşi infracţiune. 

Suspectul a fost reţinut de poliţiştii braşoveni care l-au urmărit şi au descoperit că vizita site-uri pornografice cu minori.

Potrivit procurorului de la Parchetul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, Marţian Dănuţ Aldea, bărbatul are antecendente penale din 2006, el obişnuind să racoleze tineri cărora le spunea că este profesor sau medic.

Bărbatul este acuzat "de două tentative de viol şi două acte de viol consumate, victimele fiind băieţi de la multe şcoli din Braşov".

În prezent bărbatul este audia la Parchet.

Procurorul Alex Georgescu, pe blogul său de pe adevarul.ro.: ”Contribuţia românilor la istoria violului

Violul rămâne cumva o infracţiune de mâna a doua. Aud încă voci (chiar profesionişti şi chiar femei) care susţin că victima poartă o mare parte din vină. Avem, se pare, o capacitate uluitoare de a fi toleranţi şi lipsiţi de reacţie faţă de rău. Cu precizarea că, în unele cazuri, tocmai contrariul ar fi o dovadă de virilitate.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite