UPDATE Un avion ultrauşor s-a prăbuşit pe o stradă din Târgu Mureş. Pilotul s-a salvat şi a refuzat internarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilotul se afla într-un avion ultrauşor FOTO Arhivă Adevărul
Pilotul se afla într-un avion ultrauşor FOTO Arhivă Adevărul

Un avion ultrauşor s-a prăbuşit, marţi, pe o stradă din apropierea aerodromului din Târgu Mureş, iar pilotul, care era singur la bord, a reuşit să iasă din aparat înaintea izbucnirii unui incendiu care a cuprins aparatul. Pilotul a refuzat să fie transportat la spitalul.

„Avionul, de tip Cessna, era în aer, după decolare şi s-a prăbuşit într-o zonă verde de lângă strada Libertăţii. Din spusele pilotului, ar fi intervenit o defecţiune tehnică, iar aparatul a atins un copac, după care s-a prăbuşit. Impactul a fost urmat de un incendiu, care a fost lichidat în scurt timp, dar avionul a ars aproape în întregime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi.

La faţa locului a ajuns o ambulanţă SMURD care urma să îl transporte pe pilot la Spitalul Judeţean de Urgenţă, însă acesta a refuzat.

„Bărbatul a suferit o arsură de gradul I la nivelul scapului, dar nu are nicio traumă majoră şi a semnat pe proprie răspundere că nu mai merge la spital şi refuză internarea”, a spus şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident similar

Un accident similar a avut loc la sfârşitul lunii iulie, când în zona lacului Tăureni din judeţul Mureş, mai multe echipaje ISU şi SMURD au fost trimise la faţa locului. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită grav, în urma prăbuşirii elicopterului. 

Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopter, alături de trei afacerişti germani, o angajată de-a sa şi pilotul, aparatul de zbor prăbuşindu-se la câteva minute de la decolare, a declarat primarul din localitate, Ovidiu Petru Oltean.

CLAUDIA sanatate: Potrivit concluziilor preliminare ale IML, în urma necropsiilor efectuate, trei victime au decedat ca urmare a traumatismelor severe suferite în urma impactului, iar două au murit înecate. 

Maria Mariş, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Târgu-Mureş a declarat că în aceste zile, procurorul de caz audiază toţi martorii oculari. În cursul zilei de miercuri a fost audiată şi unica supravieţuitoare a accidentului aviatic, o femeie în vârstă de 40 de ani, ce a fost internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă. În aceeaşi zi, pacienta a fost externată, starea ei de sănătate fiind foarte bună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite