Un avion de luptă rusesc a dat târcoale spaţiului aerian românesc şi a fost identificat de două puternice CF-188 canadiene decolate de la Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Comandamentul Aerian Aliat
FOTO Comandamentul Aerian Aliat

Pe 30 septembrie, Centrul de Operaţiuni Aeriene Combinate al NATO de la Torrejon, Spania, a ordonat decolarea a două avioane de luptă canadiene  CF-188 Hornet din cadrul detaşamentului dislocat la Mihail Kogălniceanu pentru identificarea şi monitorizarea unei aeronave de luptă ruseşti, care zbura în apropierea spaţiului aerian românesc, deasupra Mării Negre, a anunţat Comandamentul Aerian Aliat.

În scurt timp, avioanele avioanele canadiene au interceptat şi  identificat un avion de vânătoare rusesc care nu era în contact cu controlul traficului aerian civil şi nici nu trimitea semnale transponder, reprezentând, astfel, un potenţial risc pentru avioanele civile. Totuşi, Comandamentul Aerian Aliat a precizat că aeronava rusească nu a intrat niciodată în spaţiul aerian al României şi al NATO. După identificarea realizată cu succes, piloţii Royal Canadian Air Force s-au întors la baza aeriană Mihail Kogalniceanu.

NATO mai precizează că piloţii canadieni au executat interceptarea într-un mod sigur şi profesional, demonstrând astfel vigilenţa şi disponibilitatea NATO de a proteja spaţiul aerian aliat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite