Un alt site care dezinforma opinia publică, închis de autorităţi. OrtodoxInfo titra în plină pandemie că pensionarii vor fi exterminaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Site-ul OrtodoxInfo.ro a fost închis de autorităţi după ce a publicat o serie de articole fake news, printre care unul în care autorii arătau că pensionarii vor ajunge în „lagăre de concentrare”, unde vor fi „omorâţi”.


Ministrul de Interne Marcel Vela a solicitat Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece „site-ul (...) prezintă informaţii vădit false şi care au potenţialul de a crea comportament social nejustificat şi panică în rândul cetăţenilor”. Sâmbătă dimineaţă site-ul era deja închis, scrie HotNews.ro.

fake news ortodoxinfo

Unul dintre articolele încadrate la fake news are titlul „Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare şi exterminare”.

„Având în vedere că, potrivit celor reţinute în analiza realizată de către Grupul de Comunicare Staretegică, o diseminare a ştirilor false către diverşi receptori, prin intermediul articolelor publicate pe site-ul httos://ortodoxinfo.ro, le transformă în realităţi pentru aceştia, putând general schimbări comportamentale, iar informaţiile distribuite pot induce ăn eroare opinia publică în contextul COVID-19, fiind indicat în acest sens articolul cu titlul: Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare şi exterminare (...), semnat de Paul Ghiţiu, care potrivit aprecierilor exprimate de către Grupul de Comunicare Strategică în analiza sa, prin afirmaţiile «mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul şi acesta ar fi făcut o triere substanţială. Ca să nu mai vorbim de tratamentele lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toţi pacienţii, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente», induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locaţii comune, autorul sugerând că prin măsurile de siguranţă sanitară impuse de autorităţi «România este pe cale să stabilească un trist record, depăşindu-l poate chiar pe cel al primilor 20 de ani din comunism»”, arată un comunicat ANCOM.

Alte articole care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt menite să alarmeze şi să creeze confuzie printre cititori, sugerează că apariţia pandemiei a fost creată pentru a putea fi implantate cipuri populaţiei şi pentru a fi vaccinată:

  • „Stocarea de informaţii sub piele, ca un tatuaj interior, prin nanocristale introduse împreună cu un vaccin se poate face chiar acum”
  • „Azi, declaraţiile pe propria răspundere, mâine certificate imunitare, fără de care nu vom putea ieşi din casă nevaccinaţi”.  
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite