Un alpinist a murit în Munţii Făgăraş după ce a căzut într-o prăpastie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un alpinist în vârstă de 50 de ani, care se antrena pe creasta Munţilor Făgăraş, s-a împiedicat de un colţar şi a căzut într-o prăpastie, sâmbătă după-amiază, fiind chemat elicopterul SMURD pentru a-l salva, însă victima nu a răspus manevrelor de resuscitare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, sâmbătă, corespondentului News.ro, că un elicopter SMURD de la Bucureşti a sosit în zona Bâlea, unde un alpinist a fost accidentat.

"Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul SMURD a declarat decesul bărbatului în vârstă de 50 de ani”, a afirmat Bianca Săbău.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că bărbatul este alpinist şi că făcea parte dintr-un grup mare de sportivi care se pregăteau.

"Acesta afectua un traseu pe creasta Munţilor Făgăraş. La un moment dat, s-a împiedicat de un colţar şi a căzut într-o prăpastie”, a declarat Adrian David.

Acesta a precizat că, în mod normal, creasta Făgăraşului este închisă în această perioadă, însă sportifii pot efectua pregătire în zonă.

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară peste un metru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite