Un afacerist român a fost condamnat la zece ani de închisoare SUA. El a  fost acuzat că a încercat să vândă arme antiaeriane gherilelor FARC

Un afacerist român a fost condamnat la zece ani de închisoare SUA. El a  fost acuzat că a încercat să vândă arme antiaeriane gherilelor FARC

Virgil Georgescu - un cetăţean american de origine română - a fost condamnat definitiv la zece ani în spatele gratiilor, după ce a încercat să vândă arme de tehnologie militară în Europa. Sentinţa traficantului de arme român a fost pronunţată vineri noaptea de o instanţă din Manhattan, transmite Mexico Star.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Românul a fost arestat în urmă cu doi ani, în urma unei operaţiuni a Agenţiei Guvernamentale Antidrog (DEA), care a avut loc în Muntenegru.

Procurorii americani l-au acuzat pe suspect că a colaborat cu un fost oficial guvernamental român, dar şi cu un fost parlamentar italian, pentru a vinde un adevărat arsenal de arme de tehnologie militară.

Agenţii DEA l-au contactat pe Virgil Georgescu pentru a obţine arme capabile să doboare un avion al Statelor Unite, susţinând că sunt asociaţi ai rebelilor marxişti de la FARC.

Avocaţii apărării au precizat că Georgescu i-a contactat pe agenţii CIA încă din 2012, pentru a-i informa cu privire la arsenalul său de arme. Însă, procurorii au explicat că traficantul de arme român şi-a schimbat poziţia cu privire la oportunitatea de a deveni un informator al serviciilor secrete americane.

Procurorul Andrea Surratt a susţinut în faţa instanţei că românul încerca să profite ”de pe urma americanilor morţi”, iar singura sa motivaţie era lăcomia.

Asociaţii traficantului de arme român au pledat vinovaţi pentru acuzaţii legate de terorism şi au acceptat să depună mărturie împotriva lui Georgescu. Aceştia au primit doar patru ani în spatele gratiilor.
viewscnt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările