Uluitorul caz al demnitarului Alin Ţucmeanu. Kovesi: „Un secretar de stat a continuat să ia mită, deşi asistase la flagrantul unui coleg”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Tucmeanu FOTO: Mediafax
Alin Tucmeanu FOTO: Mediafax

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, recunoaşte că îi e greu să explice de ce, în ciuda ofensivei DNA din ultima vreme, funcţionarii publici şi demnitarii continuă să ia mită. Laura Codruţa Kovesi crede, însă, că în cele din urmă procurorii DNA vor continua să schimbe mentalităţile.

Laura Codruţa Kovesi a dat exemplul unui secretar de stat care a continuat să ia mită, deşi asistase la prinderea unui coleg în flagrant delict şi deci, ştia că procurorii anticorupţie sunt atenţi la practicile din minister.

„Cu toate că în fiecare an au fost persoane anchetate, persoane arestate, persoane condamnate pentru acest gen de infracţiuni, cu toate acestea, continuă să se comită infracţiuni. Este extrem de dificil de explicat, spre exemplu, într-un dosar în care a fost anchetat un secretar de stat, cum acesta a continuat să primească mită şi să continue fapte de corupţie, în condiţiile în care, cu câteva luni înainte de a fi prins de DNA, a asistat la prinderea în flagrant a unui coleg care lucra în acelaşi minister cu el. Cu toate aceste, în afară de faptul că şi-a conspirat activităţile şi a încercat să evite discuţiile sau întâlnirile directe cu cei care-i ofereau mita, nu s-a gândit că ar trebui să renunţe”, a dezvăluit la Digi 24, procurorul-şef al DNA.

Povestea secretarului de stat

Săptămâna trecută, un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat preventiv. Alin Ţucmeanu a fost adus de mascaţi de la sediul ministerului până la DNA, unde a fost audiat timp de opt ore. El este acuzat ca plănuia să aranjeze o licitaţie, astfel încât firma unui chirurg să câştige. Chirurgul a fost arestat şi el.

Flagrantul din minister

La data de 27 august 2015, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra Elei MIhaela Udrea- şefa Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, care a fost găsită cu suma de 2.000 lei, primită ca mită.
Fosta şefă a Direcţiei Politica Medicamentului din MS Mihaela Udrea a fost condamnată ieri de Tribunalul Bucureşti la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată că a primit mită de la mai multe persoane pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite