Uliana Ochinciuc, partenera lui Dan Condrea, audiată din nou la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uliana Ochinciuc si Dan Condrea Foto: tolo.ro
Uliana Ochinciuc si Dan Condrea Foto: tolo.ro

Uliana Ochinciuc, fosta parteneră a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, se află, luni dimineaţă, la sediul DNA, ea refuzând să facă declaraţii înainte de a se întâlni cu procurorii.

 Uliana Ochinciuc este cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Antcorupţie pentru spălare de bani alături de fratele ei, Radu Ochinciuc şi de fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Miron-Victor Panaitescu.

În acelaşi dosar, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, este urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală.

În perioada 29 aprilie 2016 - 13 mai 2016, Dan Condrea a transferat 229.024 de euro în conturile Ulianei Ochinciuc şi 320.000 de euro în conturile lui Radu Ochinciuc, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a banilor, au arătat procurorii DNA.

"Sumele obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost transferate în conturile bancare deschise în Cipru şi în România de către suspectele Hatom Limited şi Chemical & Pharmaceutical Solutions", potrivit DNA.

Sumele respective ar fi revenit în România, fie în conturile bancare personale ale lui Condrea şi ale tatălui său (suma totală - 1.239.900 euro), fie în conturile unei reţele formate din nouă societăţi comerciale controlate de suspectul Miron-Victor Panaitescu, în baza unor operaţiuni de consultanţă fictive prin care se urmărea să se ascundă originea infracţională a banilor (suma totală - 2.768.050 euro), mai susţine DNA.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de intermediere a achiziţiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată, în această etapă a cercetărilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

Pe de altă parte, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au ridicat documente de la 300 de unităţi sanitare care au avut contracte cu firma Hexi Pharma, în cadrul anchetei privind dezinfectanţii diluaţi din spitale, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Anchetatorii au la dosar mesaje între Uliana Ochinciuc şi Dan Condrea trimise cu câteva minute înainte de incidentul în care a murit patronul Hexi Pharma. În mesaje, Uliana Ochinciuc îl întreba pe Dan Condrea ce face şi îl atenţiona să aibă grijă, “să nu facă o prostie”. Dan Condrea i-a răspuns: “Meditez”.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite