Udrea, către Predoiu: „Vin singură în ţară dacă mi se aplică aceeaşi lege”. Instanţa din Bulgaria o contrazice în procesul privind suspendarea pedepsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Adevarul
Elena Udrea FOTO Adevarul

Elena Udrea i-a transmis ministrului Justiţiei că va veni în ţară dacă îi garantează că i se va aplica aceeaşi lege, susţinând că legea i s-a aplicat diferit. Udrea a reclamat acest lucru la tribunalul din Bulgaria, iar punerea în executare a mandatului european de arestare a fost amânată. Între timp, în România este judecat recursul în casaţie, proces în care instanţa bulgară o contrazice într-un răspuns pentru Libertatea.

„Înţeleg domnule Ministru al Justiţiei că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 ( cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justiţie decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveţi domnule ministru?”, l-a întrebat Elena Udrea pe ministrul Justiţiei, argumentând că stă în arest de 50 de zile într-o ţară europeană pentru că a fost „condamnată ilegal”. 

Fostul ministru a mai susţinut că în cazul contestaţiei în anulare în care a cerut rejudecarea, ca urmare a compunerii completului de judecători, în dosarul „Gala Bute” se „încalcă decizia 685/2018 a CCR cât şi decizia CJUE din 21.12.2021”. „Contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai că urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare. (...) Întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcţia pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii”, a mai susţinut Udrea. 

Elena Udrea a criticat ICCJ, susţinând că „unii judecători dau decizii când pro când contra curţii constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vor, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE ( în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi) Că membru al CSM, aţi ridicat acest subiect în şedinţele consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pt omor, răpiri, violuri şi tâlhării. De 3 ani justiţia dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă”, a mai transmis Udrea. 

Fostul ministru a mai argumentat că „cetăţenii României aparţin Europei, şi aşa cum au dreptul să aleagă o şcoală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să îşi caute dreptatea dacă în ţară lor domneşte haosul în Justiţie, şi sunt abuzaţi de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect” 

„Nu e nevoie să va străduiţi să mă aduceţi în ţară, dacă dvs că Ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia, sau mai multor cetăţeni ai ţării din guvernul căruia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneţi în funcţie? Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansă să va ridicaţi şi că ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Că cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, a mai transmis fostul ministru. 

Tribunalul Blagoevgrad o contrazice pe Elena Udrea 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului din Blagoevgrad, unde Elena Udrea se află în arest a precizat într-un răspuns pentru Libertatea că deţine sistemul necesar pentru participarea prin videoconferinţă, după ce avocatul fostului ministru a declarat că tribunalul nu beneficiază de acest sistem.

„Noi avem acest sistem, dar doamna Udrea a spus că nu doreşte”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului.

Anterior, avocatul Elenei Udrea a explicat presei că „nu există sistem pentru videoconferinţă în Blagoevgrad, unde e arestată”, procesul în care se judecă recursul în casaţie formulat de Elena Udrea din dosarul „Gala Bute” fiind amânat pentru lipsă de procedură cu citarea fostului ministru. Astfel, Elena Udrea ar putea fi prezentă la proces doar în două cazuri: dacă instanţa dispune suspendarea executării pedepsei, iar ea vine în sala de judecată, sau dacă judecătorii bulgari decid să o trimită în România.

De asemenea, Curtea de Apel din Sofia a amânat punerea în executare a mandatului european de arestare, după ce fostul ministru a reclamat că în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, iar judecătorii au cerut autorităţilor de la noi documente din dosarul  „Gala Bute” şi au fixat următorul termen în iunie.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite