Udrea: Am aproape 5.500 de prieteni virtuali pe Facebook şi nu vreau să mă opresc aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, scrie marţi pe blogul personal că rata de penetrare a accesului la internet în România este într-o creştere substanţială, adăugând că ea are aproape 5.500 de prieteni virtuali pe Facebook şi că nu vrea să se oprească aici.

"Numărul utilizatorilor de internet din România a crescut extrem de mult în ultimii ani. Cel puţin în mediul urban, un studiu din 2009 arată că doi din trei români au acces la internet, fie acasă, fie la locul de muncă. Rata de penetrare începe să crească substanţial chiar şi în mediul rural, deşi decalajele sunt încă mari. Din acest punct de vedere, românii ştiu foarte bine ce înseamnă new media şi ce implică reţelele de socializare", scrie Elena Udrea, după ce a anunţat parteneriatul cu reţeaua de socializare Facebook pentru promovarea brandului turistic al ţării.

Potrivit ministrului, Hi5-ul sau Facebook-ul sunt cele mai importante reţele de socializare. "Practic, Hi5-ul sau Facebook-ul sunt cele mai importante reţele de socializare. Şi ştim cu toţii ce impact încep să aibă în viaţa noastră de zi cu zi. Chiar şi eu am o pagină de Facebook care se dovedeşte că are succes. Până acum, sunt aproape 5500 de prieteni virtuali şi nu vreau să mă opresc aici", spune Elena Udrea.

În opinia ei, parteneriatul pe care ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului l-a realizat cu reprezentanţii Facebook este un pas extrem de important pentru promovarea turismului românesc în mediul online.

"Cred că trebuie să începem să gândim outside the box când vine vorba de promovarea turistică a României. Internetul este un mediu foarte potrivit pentru o strategie de atragere de turişti. Iar România este printre primele ţări care face acest pas, înaintea noastră fiind Spania şi câteva ţări din Asia. Din punctul meu de vedere, knows-how-ul adus de Facebook în utilizarea new media ca mediu de promovare a unor produse turistice este extrem de important. Nu numai că ţi se asigură o expunere masivă, dar se face şi de o manieră controlată şi pozitivă. Lucru de care România nu a avut parte de foarte multe ori", consideră ministrul.

Elena Udrea mai scrie şi despre discuţia pe care a purtat-o marţi cu vicepreşedintele Facebook, Blake Chandlee, afirmând că "a mers pe direcţia unor lucruri concrete, mai precis cum să măsoare impactul real al acestei strategii de promovare şi câţi turişti străini vizitează România pentru că au văzut reclama noastră".

Ministrul precizează că nu s-a stabilit încă nimic în privinţa bugetului, adăugând că "toată lumea ştie că  online-ul este mai ieftin ca media tradiţionale".

În finalul mesajului, Elena Udrea recomandă cititorilor săi filmul despre cei care au construit acest portal de socializare, "The  Social Network", care rulează în prezent în cinematografe şi pe care ministrul spune că l-a văzut de curând.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite