Elena Udrea şi Dorin Cocoş au divorţat. Istoria tumultuoasă a unei căsnicii care a ţinut prima pagină a ziarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocoş şi Udrea în perioada în care căsnicia lor funcţiona
Cocoş şi Udrea în perioada în care căsnicia lor funcţiona

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au anunţat, luni, printr-o declaraţie de presă comună, că au pus capăt mariajului „în mod amiabil şi în faţa notarului“. Cei doi s-au căsătorit doar civil, pe 26 decembrie 2003, când Udrea a împlinit 30 de ani.

„După  10 ani, căsătoria noastră a luat sfârşit astăzi, 10.06.2013, în mod amiabil şi în faţa notarului. Decizia de a ne despărţi vine după o analiză îndelungată şi profundă a relaţiei noastre şi a opţiunilor de viitor a fiecăruia dintre noi“, au motivat cei doi.

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au acuzat presiuni externe ce le-au şubrezit căsnicia.

„Faptul că avem cariere atât de diferite şi, în cazul nostru, chiar incompatibile, unul politică, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut împreună necesar relaţiei şi a supus căsătoria unor presiuni din exterior care au afectat-o iremediabil“, se mai arată în comunicat.

„De astăzi, mergem pe drumuri separate, dar păstrăm prietenia şi parteneriatul solid construite în ultimii 15 ani, rămânând în cele mai bune relaţii. Mulţumim familiilor şi prietenilor care ne-au fost şi ne sunt alături şi rugăm pe toţi cei care ar putea fi interesaţi de acest subiect să dea dovadă de înţelegere faţă de noi şi să ne respecte intimitatea“, au fost ultimele cuvinte ale cuplului Cocoş-Udrea.

În momentul în care m-a văzut, şi-a sters palmele de sacou, fiind dovada unei mari emoţii, apoi m-a curtat şase luni. Elena Udrea    Mai în glumă, mai în serios, Elena este aproape musafir, petrecem împreună mult mai puţin timp decât ne-am dori. Dorin Cocoş

Citeşte şi: Elena Udrea e „single” şi a început să primească declaraţii de dragoste pe Facebook: „...lăsând pradă gurii mele ale tale buze dulci...”

Istoria unei căsnicii tumultuoase

Prima întâlnire dintre Elena Udrea şi Dorin Cocoş s-a lăsat cu sudoare în palmele potentului om de afaceri, aşa cum recunoştea chiar Elena Udrea.

„Nu o să-i placă ce o să povestesc. Eu eram avocat stagiar la avocatul firmelor soţului meu. După ceva timp, soţul meu a cerut un anume avocat, pe mine, şi am stabilit să ne întâlnit ca să-mi expună problema“, a declarat Udrea. „În momentul în care m-a văzut, şi-a sters palmele de sacou, fiind dovada unei mari emoţii, apoi m-a curtat şase luni. Este o persoană sinceră, un om cald şi nu m-a înşelat“, a spus, cu mândrie, Udrea, la sfârşitul anului trecut. 

Elena Udrea s-a căsătorit cu Dorin Cocoş în decembrie 2003, la Consulatul României la New York, însă nu au făcut nuntă niciodată. „M-am ferit să îmi aleg naşii, de teama posibilelor interpretări. Aşa că am rămas nemireasă, dacă pot spune aşa. Parcă mi-ar fi plăcut să fiu",declara, cu o undă de regret, Elena Udrea, în urmă cu câţiva ani.

Dorin Cocoş, în calitate de soţ, a recunoscut, cu sinceritate, că viaţa alături de Elena Udrea era destul de complicată, din cauza carierei sale politice. „E şi uşor şi greu. Din păcate, politica îi ocupă mai tot timpul. Mai în glumă, mai în serios, acum este aproape musafir, petrecem împreună mult mai puţin timp decât ne-am dori. Am ceva stres, nu sunt obişnuit cu expunerea mediatică, mi-aş dori să pot trece neobservat“, explica el.

Vă întrebaţi cum arăta relaţia prin ochii lui Dorin Cocoş? „Cu şi fără Elena Udrea, tot un om de afaceri de succes aş fi fost. Nu sunt genul de bărbat care să se retragă din afaceri şi să trăiască din banii soţiei. Nici nu ne-ar ajunge. Noi ne-am căsătorit pe 26 decembrie 2003, zi în care Elena împlinea 30 de ani. Eu aveam 42 de ani, eram divorţat, cu un băiat din căsnicia anterioară“, avea să recunoasă, cu francheţe, omul de afaceri.  

După mulţi ani de relaţie, Elena Udrea a simţit mai puternic şi sentimentul matern, însă nu a putut lăsa cariera în plan secund. „Spre vârsta de 40 de ani începi să simţi nevoia unui copil. Totuşi mai e timp. Copilul e o responsabilitate pentru tot restul vieţii. Soţul meu e înnebunuit după copii şi categoric, ar schimba scutece“, a explicat ea. 

Relaţie apropiată cu familia Băsescu

Cuplul Elena Udrea-Dorin Cocoş a petrecut numeroase momente în compania familiei prezidenţiale, atât la munte, pe valea Prahovei, cât şi mare, în liniştita staţiune Neptun. Ultima reuniune a fost chiar la sfârşitul anului trecut, atunci când familia Cocoş, împreună cu Traian şi Maria Băsescu au petrecut o frumoasă noapte de Revelion la un hotel din Sinaia, la evenimentul respectiv participând şi europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Averea lui Dorin Cocoş

Prima afacere de anvergură a lui Cocoş a fost cea a parcărilor Dalli din Bucureşti, business ce a stârnit multe reacţii contradictorii. Potrivit Forbes România, firma administrată de fostul soţ al Elenei Udrea a câştigat în 1995 licitaţia publică organizată de Consiliul Local al Municipiului Bucureşti pentru concesionarea unor locuri de parcare.  La vremea respectivă, el avea o avere apreciabilă, cifrată în jurul a 12-13 milioane de euro.

Pe lângă afacerea Dalli International, bărbatul cu care Elena Udrea şi-a împărţit  un deceniu de viaţă mai deţine 50% din companiile Euro Hotels International,Alexis Impex 93 şi companiile Medcomplex, Clamari Trading Impex şi Pieţe Grup. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite