UDMR: O elevă din Bistriţa a fost agresată la şcoală pentru că vorbea limba maghiară. Instigarea la ură are un preţ mult prea mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UDMR a condamnat incidentul în care o elevă din Bistriţa a fost agresată de doi colegi din cauza faptului că vorbea maghiară şi a făcut apel la presă şi politicieni să renunţe la instigări care au scopul de a dezbina cele două comunităţi.

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, reprezentanţii UDMR Bistriţa-Năsăud spun că incidentul a avut loc joi şi că eleva vorbea în limba maghiară cu două colege în momentul în care doi elevi din clasa a VI-a de la secţia română a şcolii au agresat-o verbal şi fizic.

„O elevă din clasa a V-a a Colegiului Naţional <<Andrei Mureşanu>> din Bistriţa a fost agresată de doi colegi, joi 21 septembrie, în pauza dintre orele de curs. Eleva vorbea în limba maghiară cu două colege în momentul în care doi elevi din clasa a VI-a de la secţia română a aceleaşi şcoli au agresat-o verbal şi fizic. Mai întâi i-au adresat injurii, apoi au lovit-o cu umbrelele, pe eleva care, de altfel, vorbeşte foarte bine şi limba română. Ulterior, băieţii au recunoscut că i-a deranjat faptul că eleva vorbea în limba maghiară”, se menţionează într-un comunicat..

UDMR şi organizaţia UDMR Bistriţa-Năsăud condamnă ferm comportamentul elevilor agresori şi au luat legătura cu părinţii fetei, cărora le acordă tot sprijinul pe parcursul anchetei interne, iniţiată de conducerea şcolii, se arată în comunicatul citat.

„Este regretabil faptul că acum, când ne apropiem de centenarul din 2018, în această zonă a comunităţilor dispersate apar astfel de manifestări antimaghiare. De data aceasta într-un oraş în care de altfel românii şi maghiarii convieţuiesc în relaţii paşnice în viaţa de zi cu zi. Deşi se cunosc împrejurările în care a avut loc acest incident, considerăm important să specificăm faptul că atât mass media română, cât şi o parte a zonei politice au un anumit rol şi o responsabilitate în ceea ce priveşte provocarea unor astfel de incidente. Pe parcursul ultimelor luni au incitat în permanenţă la ură împotriva comunităţii maghiare, accentuându-se permanent faptul că maghiarii ar reprezenta un pericol pentru România”, mai menţionează sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite