Ucigaşul "Falău" şi-a minţit mama că se duce la cofetărie cu băieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, mama şi tatăl ucigaşului se tem ca familia Mararu să nu se răzbune pe ei. Mama lui Cristian Chilat, zis Falău, povesteşte şi despre un incident din 2005, când  fiul ei a fost bătut crunt de indivizi care ar fi fost tocmiţi chiar de Gheorghe Mararu.

Părinţii ucigaşului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, zis Falău, nu mai vor să iasă din casă de frică, după fapta fiului lor. „Mi-e teamă. Chiar îl rog pe soţul meu, Vasile, să nu iasă din casă şi să stea cu mine. Stau cu frica-n sân de fiecare dată şi tare aş vrea să ne protejeze şi pe noi cineva acum", a spus Ana Chilat.

Mai citeşte şi:

EXCLUSIV Doroftei despre criminalul din Piatra Neamţ: „Un băiat extraordinar“

Mararu, mai tare ca Al Capone

Iaşi: Interlopul Gheorghiţă Mararu, împuşcat la Neamţ, a fost implicat în mai multe scandaluri alături de naşul său Vasile Rodideal (Interceptări)


Femeia declară că fiul ei a vizitat-o chiar înainte să comită crima. „Duminică am stat toţi la masă, că veniseră şi băieţii lui Cristian la noi. A râs şi era binedispus. I-am dat nişte bani c-a zis că-i duce pe băieţi la cofetărie. Au plecat pe la ora 10.30 şi la ora 12.00 am văzut la televizor păţania. Au venit poliţiştii la noi şi au căutat prin casă, dar nu au găsit nimic şi au plecat. Nimeni nu m-a întrebat nimic atunci", descrie Ana Chilat firul evenimentelor de la 15 noiembrie.

După câteva zile a fost chemată la poliţie. „Eu le-am povestit atunci cum a fost ziua de duminică până a plecat la cofetărie. În rest nu ştiu nimic şi nici n-am auzit vreodată de fraţii Mararu", adaugă Ana Chilat.

Falău, bătut în 2005

Femeia îşi aminteşte că la 13 septembrie 2005, fiul ei a fost bătut chiar în faţa casei. Poliţia locală nu a investigat incidentul, dar Tiberiu Cristodorescu, unul dintre cămătarii ieşeni apropiaţi de lumea interlopă din Neamţ, a afirmat că Falău a fost bătut de cinci persoane tocmite de Gheorghe Mararu.

„Noaptea, pe la ora 12.00, a sunat telefonul şi a răspuns Cristian. I-au zis la telefon că sunt nişte sportivi veniţi din Bucureşti şi să se ducă în cartierul Dărmăneşti.

I-am zis «Cristiane, mamă, nu te duce. Să vină ei la noi dacă vor şi-i chemi în casă». Peste câteva minute au sunat şi au zis c-au ajuns în faţa blocului", povesteşte mama ucigaşului. Apoi a avut loc incidentul.

„S-a auzit clar cum urla «Mămică, m-au omorât. M-au sfărâmat în bătaie». Atunci am coborât şi l-am văzut plin de sânge şi pământ şi îngrămădit pe jos", povesteşte, îngrozită, Ana Chilat.

Afirmaţiile femeii sunt confirmate de o constatare medico-legală, emisă la 14 septembrie 2005 de Serviciul de Medicină Legală Neamţ.

"I-am dat nişte bani c-a zis că-i duce pe băieţi la cofetărie. Au plecat pe la ora 10.30 şi la ora 12.00 am văzut la televizor păţania."
Ana Chilat
mama criminalului

Mararu, dator la bunic

Vasile Pughineanu, bunicul lui Gheorghe Mararu

Gheorghe Mararu, interlopul împuşcat duminică la Piatra Neamţ, a fost executat silit de bunicul lui. Pentru că nu i-ar fi restituit un împrumut de un milion de lei, acordat la începutul anului 2010, Vasile Pughineanu (83 de ani) i-ar fi luat nepotului 17 terenuri.

La 6 ianuarie 2010, Vasile Pughineanu i-a împrumutat nepotului  un milion de lei. Ei au încheiat  un contract la un birou notarial în care bunicul precizează că banii sunt „proveniţi din economiile mele băneşti şi dintr-un împrumut contractat de mine anterior" şi că nu doreşte dobândă. Nepotul a garantat cu 17 terenuri aflate în comunele Gârcina şi Girov şi s-a angajat să restituie banii în două săptămâni.

Afacere în familie

Pentru că nu a primit milionul de lei în intervalul stabilit, Pughineanu a apelat la un executor judecătoresc. „Depun titlul executoriu cu rugămintea de a se declanşa procedura executării silite imobiliare, împotriva debitorilor pentru realizarea creanţei de un milion de lei", a precizat bunicul într-o cerere depusă la executor.

După ce Judecătoria Piatra Neamţ a admis investirea cu formulă executorie a contractului, bunurile s-au scos la licitaţie. „A fost organizată o licitaţie, dar nu s-a prezentat nimeni. Apoi, pentru a nu mai scădea preţul, creditorul a precizat că doreşte terenurile în contul datoriei. „Nu ştiu ce înţelegere a fost între ei, la mine figurează ca creditor şi debitor şi s-a respectat procedura", a declarat executorul judecătoresc Tănase Neneci.

În aceeaşi perioadă, Gheorghe Mararu şi-a donat proprietăţile din oraşul Piatra Neamţ şi 13 terenuri în comunele Girov şi Gârcina unor apropiaţi. La câteva săptămâni distanţă, când Fiscul a încercat să pună sechestru asigurător asupra bunurilor lui Mararu pentru a recupera 1,28 milioane de lei pe care acesta le datora statului, nemţeanul nu mai avea nicio proprietate.

În martie 2010, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ a cerut şi anularea a două contracte de donaţie făcute de soţii Mararu pentru a recupera a 1,28 milioane de lei datorii pe care nemţeanul le avea la bugetul de stat. Datoriile reprezentau TVA pentru 20 de tranzacţii făcute între 2004-2008. „Nu este prima oară când instituim măsuri asigurătorii atunci când există suspiciuni că averea este înstrăinată pentru a se eluda achitarea obligaţiilor fiscale către stat", a declarat Titi Tănase, directorul Direcţiei de Finanţe Neamţ.

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite