Ucigaşul baschetbalistului Chauncey Hardy, condamnat la şapte ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, mort după ce a fost lovit cu pumnul în faţă într-un club din Giurgiu, a fost condamnat definitiv, miercuri, la şapte ani de închisoare cu executare de către Curtea Supremă.

Instanţa Supremă a decis respingerea recursului formulat de Ionuţ Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, şi a menţinut decizia dată de Curtea De Apel Bucureşti, care de asemena a menţinut sentinţa data de Tribunalul Giurgiu prin care acesta a la şapte ani închisoare pentru loviri cauzatoare de moarte şi trei ani interzicerea unor drepturi.

Decizia este definitivă.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Hardy ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Medicii legişti au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă şi a fost cauzată de o insuficienţă cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

Surse judiciare precizau că baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discotecă.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, declara, în 8 aprilie 2012, pentru MEDIAFAX, că familia baschetbalistului Chauncey Hardy s-a constituit parte civilă şi ar vrea să ceară statului român şi lui Ionuţ Tănăsoaia daune de aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Citiţi pe aceeaşi temă:

Cazul Chauncey Hardy şi rasismul românilor

FOTO Doi ani fără Chauncey Hardy. Doar foştii colegi de la CSS Giurgiu şi-au amintit de el

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite