Uber ar putea fi interzis în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Primarul Capitalei a anunţat, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale. Este vorba de aplicaţii online ce oferă servicii de transport. Reprezentanţii taximetriştilor consideră că problema lor cu companii gen Uber se va rezolva numai în Capitală. În provincie acestea vor funcţiona fără probleme.

UPDATE  Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, a declarat  pentru Adevărul că edilul Capitalei  va promova o hotărâre de consiliu în care va aduce o serie de modificări legislaţiei. “Noi nu avem nimic cu  aplicaţiile de acest gen. Uber sau altele. Noi ne dorim ca toată lumea să fie în legalitate. Problema noastră este că, prin această reglementare a Consiliului General, numai Bucureştiul va intra în legalitate. Astfel, platformele de gen vor funcţiona ca şi până acum în ţară. Asta pentru că, deşi am negociat la Guvern încă din luna aprilie a acestui an şi am avut promisiunea că va fi promovată o Ordonanţă de urgenţă, reglementarea nu s-a dat nici până în ziua de astăzi. Ne-au păcălit”. 

Taximetriştii vor avea ţinută decentă şi nu vor refuza curse

Vasile Ştefănescu a mai arătat că printre modificările de legislaţie promise de Gabriela Firea se va afla şi reglementarea tinutei şi a conduitei taximetriştilor. Vor fi obligaţi să aibă ţinută decentă, limbaj civilizat şi le va fi strict interzis să refuze curse.   

Ştirea iniţială

Edilul- Sef a garantat ca vor fi luate toate masurile legale, astfel incat legislatia de specialitate in vigoare sa fie respectata de toti cei care practica activitatea de taximetrie in Capitala.

”Vom promova în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme şi reguli clare pentru toţi cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureştenii, cât şi turiştii, să poată folosi acest serviciu cu încredere şi în deplină siguranţă, beneficiind de aceeaşi calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi si în regim de inchiriere, precum şi în cele ale HCGMB 78/2008 şi ale Codului Fiscal. Toţi cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligaţi să respecte acest regulament. Îi anunţ pe toţi cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat Firea la întâlnirea care a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite