Turiştii au plecat în minivacanţa de 1 Mai. Traficul este îngreunat pe DN1 şi pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de turişti au ales să plece de 1 Mai la mare, astfel că pe Autostrada Bucureşti – Constanţa (A2) traficul este îngreunat încă de la primele ore ale dimineţii. În această perioadă, peste 400 de radare îi vor vâna pe şoferii vitezomani.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţa că joi pe autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 traficul rutier este îngreunat din cauza numărului mare de maşini care se îndreaptă spre litoral.

De asemenea, traficul rutier a început să se intensifice şi pe DN1 Bucureşti - Braşov. În cazul în care la intrarea în Comarnic se vor forma coloane de autovehicule, şoferii care se afla la coada acestora sunt sfătuiţi să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

În judeţul Giurgiu se circulă în coloană la intrarea pe podul Giurgiu – Ruse.

În această perioadă, circulaţia rutieră va fi supravegheată de 400 de radare, iar autostrăzile şi DN1 vor fi monitorizate inclusiv cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. Totodată, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor, vor fi scoşi în stradă în fiecare zi câte 1.600 de poliţişti rutieri, care vor supraveghea în special drumurile naţionale, mai ales zonele cu risc ridicat de accidente.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunţat, miercuri, că în perioada 1-4 mai vor fi mobilizaţi zilnic, din ordinul ministrului Garbiel Oprea, peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri.

În perioada minivacanţei, pe străzi vor acţiona în fiecare zi câte 10.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, care vor avea ca priorităţi supravegherea în staţiunile de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, dar vor fi prezenţi şi în gări şi în trenurile de călători, pentru a preveni tâlhăriile şi furturile din bagaje sau din buzunare.

Pe lângă poliţişti, vor fi mobilizaţi şi 6.000 de jandarmi, în oraşele mari, în staţiunile montane şi pe litoral, unde se aşteaptă un număr mare de turişti.

Turiştii care au ales să plece la munte în acest weekend vor avea parte de precipitaţii. Specialiştii au anunţat că în fiecare zi din perioada 1-4 mai va ploua. Cei care au ales să meargă la mare în această minivacanţă vor fi mai norocoşi, şansele de precipitaţii fiind minime.

Taxa pentru podul de la Cernavodă, suspendată în perioada minivacanţei

Şoferii care aleg să se ducă la mare în minivacanţa de 1 Mai nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxa pentru podul de la Cernavodă. Autorităţile au decis ca această taxă să fie sistată în zilele de 30 aprilie, 1 mai şi 4 mai, potrivit avocat.net.

Potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial nu se va mai încasa taxa de trecere a Podului Feteşti – Cernavodă după cum urmează: 

  • 1 mai: pe ambele sensuri, în intervalul orar 00-00 – 16.00
  • 4 mai: pe ambele sensuri, în intervalul orar 7.00 – 24.00.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, de „pază” în minivacanţa de 1 Mai. Peste 400 de radare pe şosele

În perioada 1 – 4 Mai, din ordinul vicepremierului Gabriel Oprea, peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi mobilizaţi, zilnic, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în întreaga ţară, astfel încât cetăţenii să se poată bucura de zilele libere fără evenimente nedorite.

 

METEO Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai

Românii nu vor avea parte de o vreme frumoasă în minivacanţa de 1 Mai, specialiştii precizând că vremea va fi capricioasă, în special duminică. Turiştii care pleacă la munte vor avea parte de ploi în următoarele patru zile, în timp ce pe litoral şansele de precipitaţii sunt minime, fiind anunţate doar înnorări.

Atenţie! Zonele de picnic din toată ţara vor fi controlate de autorităţi în perioada minivacanţei de 1 Mai

Zonele amenajate pentru activităţi de picnic, zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic şi cele turistice vor fi controalate în perioada minivacanţei de 1 Mai, de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Gărzii de Mediu, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că cei care nu vor respecta legea picnicului vor fi amendaţi cu până la 5.000 de lei.

METEO Cum va fi vremea de 1 Mai: temperaturi ridicate în toată ţara, după 4 mai se întorc ploile

Românii vor avea parte de o vreme frumoasă în minivacanţa de 1 mai, când maximele vor ajunge şi până la 23 de grade Celsius. La munte temperaturile se vor apropia de cele normale, în timp ce la mare vor fi mai ridicate. Specialiştii anunţă însă că începând cu 4 mai sunt aşteptate ploi în toată ţara.

Taxa pentru Podul Feteşti - Cernavodă, sistată în perioada minivacanţei de 1 Mai

Şoferii care aleg să se ducă la mare în minivacanţa de 1 Mai nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxa pentru podul de la Cernavodă. Autorităţile au decis ca această taxă să fie sistată în zilele de 30 aprilie, 1 mai şi 4 mai, potrivit avocat.net.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite