Turiştii au luat cu asalt drumurile spre mare şi spre munte. S-a circulat intens pe Autostrada Soarelui şi pe DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic intens pe Autostrada Soarelui FOTOArhivă Adevărul
Trafic intens pe Autostrada Soarelui FOTOArhivă Adevărul

Turiştii au luat cu asalt drumul spre litoralul românesc şi spre Valea Prahovei, astfel că traficul pe Autostrada Soarelui (A2) şi pe DN1 a fost intens aproape toată ziua. Circulaţia rutieră de pe A2 a fost supravegheată din aer de un elicoper al Ministerului de Interne.

UPDATE Traficul a revenit la normal atât pe DN1, cât şi pe Autostrada Soarelui.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române reaminteşte şoferilor că prin staţia de taxare de la Feteşti se poate trece liber,  în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24.00, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316 ).       

În cazul în care se formează coloane de maşini, conducătorii auto care le încheie sunt sfătuiţi să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.

Poliţiştii precizează că este de aşteptat ca pe DN39 Constanţa – Mangalia traficul să se intensifice şi să se circule greu în special la Agihea unde, din cauza lucrărilor la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi de circulaţie sunt închise (

http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20CNADNR%20SA%2016%2007%202016.pdf ).

„Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să folosească noul pod. Astfel, venind pe autostrada A4, înainte de ieşire, conducătorii auto se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord”, se arată într-un comunicat emis de Centrul Infotrafic.

Aceştia precizează că, în sensul dinspre Mangalia, la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Recomandările pentru turiştii care merg pe Valea Prahovei

Circulaţia rutieră este îngreunată şi pe DN 1 Bucureşti – Braşov, în special la intrarea în Comarnic, dar şi în staţiunile Sinaia şi Buşteni. În această situaţie, şoferii sunt sfătuiţi să folosească şi rutele alternative:

Către  Braşov

  • DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;

Către Sinaia

  •  DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

În zona Bran – Moeciu :

  • A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov;
  • DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal, DN73A Predeal – Râşnov, DN73 Râşnov – Bran – Moeciu.

   

Traficul, supravegheat din aer

În acest weekend, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa (precum şi pe celelalte artere de circulaţie) este monitorizat de Poliţia Rutieră, care acţionează cu efective mărite, atât pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, cât şi pentru fluidizarea circulaţiei şi îndrumarea participanţilor la trafic.

De altfel, pe ruta A2 – A4 – DN39 va survola un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. pentru a monitoriza traficul. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite