UPDATE Turiştii români, blocaţi în Cisiordania, îmbarcaţi într-o cursă Tarom cu destinaţia Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 15 turişti români care erau blocaţi joi în Cisiordania au ajuns aseară la Tel Aviv, iar azi-noapte s-au îmbarcat într-o cursă Tarom cu destinaţia Bucureşti. Aşa au anunţat oficiali din Ministerul Afacerilor Externe. Turiştii care efectuau un pelerinaj la locurile sfinte ale creştinătăţii erau blocaţi ieri în Cisiordania.

Deşi Cisiordania nu este implicată în operaţiunea israeliană împotriva grupării Hamas, pe teritoriul palestinian au avut loc numeroase confruntări ale forţelor israeliene de poliţie şi demonstranţi palestinieni care cereau oprirea conflictului din Gaza. 

Românii vizitau locul naşterii lui Iisus Hristos, oraşul Bethleem, aflat pe teritoriile palestiniene. Potrivit declaraţiilor făcute de unul dintre turişti la o televiziune din România, oamenii solicită ajutorul MAE pentru a fi extraşi din zonă. Grupul se afla în excursie în Turcia şi a decis să efectueze o scurtă vizită în Israel şi teritoriile palestiniene. 

Oficialii MAE susţin că le-au rezervat bilete de avion într-un zbor Tarom din noaptea de 23 spre 24 iulie, însă cele 15 persoane au refuzat, iar în acest moment situaţia s-a complicat. 

„Misiunea României la Tel Aviv le-a propus, încă din noaptea de 23-24 iulie 2014, să se întoarcă în România cu o cursă Tarom, fiindu-le rezervate locuri,  dar aceştia au refuzat, menţionând că preferă să se deplaseze spre Turcia unde să-şi continue sejurul.

Misiunea diplomatică a luat legătura cu agenţia de turism care ne-a comunicat faptul că grupul de cetăţeni români va părăsi Israelul cu destinaţia Antalya – Turcia, în cursul acestei seri.

În acest moment, şeful Oficiului de Reprezentare al României de la Ramallah este în contact cu grupul de turişti şi se deplasează către ei.“, au anunţat reprezentanţii Ministerului de Externe, ca răspuns la solicitarea ziarului „Adevărul“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite