Turişti înzăpeziţi pe Transfăgărăşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada le dă deja bătăi de cap drumarilor şi şoferilor
Zăpada le dă deja bătăi de cap drumarilor şi şoferilor

Iarna s-a instalat deja în regiunile montane şi a început deja să le pună probleme şoferilor. Sâmbătă noaptea, 12 persoane au rămas înzăpezite pe Transfăgărăşan, în zona cabanei Capra.

Zăpada căzută din abundenţă şi viscolul puternic au îngreunat înaintarea maşinilor în care se aflau turiştii, iar aceştia au rămas blocaţi pe DN 7C, fiind nevoiţi să sune la numărul de urgenţe 112.

Salvamontiştii au reuşit să-i recupereze şi i-au cazat la Refugiul Salvamont Argeş, de la Cota 2000.  Turiştii din oraşele Braşov, Victoria şi Râmnicu Vâlcea au fost găsiţi în stare bună şi au primit hrană, ceai cald şi medicamente de strictă necesitate.

Din cauza ninsorii, traficul a fost închis pe Transfăgărăşan sâmbătă noaptea, de la kilometrul 106 până la tunelul care face legătura cu judeţul Sibiu.

Zăpadă de 40 de centimetri

Stratul de zăpadă care s-a aşternut pe şosea a măsurat 40 de centimetri grosime, iar vântul a suflat cu viteza de 100 de kilometri la oră. Utilajele de deszăpezire au intervenit ieri-dimineaţă şi au curăţat carosabilul, astfel că turiştii au putut pleca acasă, iar traficul pe DN 7C s-a reluat fără alte incidente.

"A fost viscol, s-au format troiene de 40 de centimetri. Turiştii au rămas înzăpeziţi şi nu au mai putut să meargă nici înainte, nici înapoi", a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont. Transfăgărăşanul va fi închis oficial la 1 noiembrie, dată de la care drumarii nu vor mai interveni pentru a curăţa carosabilul de zăpadă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite