Tudorel Toader: Vom apela la CCR pentru revocarea lui Augustin Lazăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni seară, la Antena 3, că în cazul lui Augustin Lazăr motivele revocării sunt evidente şi că nu ştie cărui fapt i se datorează mulţumirea preşedintelui legată de activitatea procurorului general.

”Eu nu cred că cineva se mai îndoieşte de faptul că trebuie luate măsuri radicale. [...] Din păcate, tot românul a văzut aceste abuzuri care ies la suprafaţă. Ştiu şi eu că preşedintele se declară mulţumit de procurorul general. Niciunul dintre noi nu ştie căror fapte li se datorează mulţumirea preşedintelui. Cred că dânsul ar putea să răspundă, dar, sigur, nu ne va răspunde. [...]

Eu, personal, cred că în cazul lui Lazăr motivele revocării sunt mai evidente, mai puternice, mai multe, decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la preşedinte să recitească decizia CCR, prezumând că prima dată a citit-o şi a înţeles-o. E opţiunea dânsului, dar eu cred că în măsura în care se va decide, vom sesiza Curtea Constituţională din nou pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue nici la palierul magistraţilor, procurorilor, dar nici la nivelul celei mai înalte demnităţi în statul român, adică al preşedintelui.

Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia CCR care o să ne spună aceeaşi soluţie,” a declarat ministrul Justiţiei la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu va da curs cererii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr de a cărui activitate este mulţumit.

”Domnul ministru, neavând altă treabă de făcut, mi-a trimis din nou documentele pentru revocare. Nu îl voi revoca pe procurorul general”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat de ce nu va da curs cererii de revocare, Iohannis a spus: ”Am mai explicat, dar îmi face plăcere să mai spun. Sunt mulţumit de activitatea domnului procuror general, face o treabă foarte bună. Explicaţiile domnului ministru nu satisfac rigorile legii”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 27 decembrie, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocarea din funcţie a procurorului general şi solicitările privind numirea în funcţii de conducere a alţi cinci procurori, între care Adina Florea.

Totodată, Toader a anunţat că ar putea fi sesizată şi în acest caz Curtea Constituţională.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite