Tudorel Toader, precizări despre legea recursului compensatoriu: artificiul care face posibile eliberări masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos/Octav Ganea
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a făcut luni seară noi precizări referitoare la legea recursului compensatoriu şi la faptul că nu are nicio implicare în forma în care legea a fost promovată, adăugând că, dacă o celulă dintr-un pavilion nu îndeplineşte standardele CEDO, beneficiile recursului compensatoriu se extind inclusiv asupra deţinuţilor cazaţi în condiţii corespunzătoare.

Ce nu se ştie este faptul că dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplineşte standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu şi pentru cei deţinuţi în condiţii corespunzatoare”, susţine ministrul. 

  

 Tudorel Toader reia precizările din care rezultă că el nu a fost implicat în promovarea legii în formă actuală, anunţând că va furniza documente în acest sens. 

  

 ”Prin documente voi demonstra faptul că Legea privind recursul compensatoriu a fost iniţiată anterior preluării portofolilui de la MJ, faptul că în procedura parlamentară am dat aviz negativ şi faptul că în controlul de constituţionalitate am susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege!”, susţine fostul ministru. 

  

 El mai afirmă că se ştie că ”CSM a propus ca cele 3 zile, la 30 de zile executate, să fie considerate ca executate” şi că ”in loc de 3 zile parlamentul a mărit numărul la 6 zile”. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite